Publicerad 2024-05-21

Elias Pettersson fick en klubba i ansiktet och syddes under matchen.

Besvikelsen var stor efter att Vancouver Canucks förlorat match sju mot Edmonton Oilers.

– Det var ett trist slut, det suger, säger den 25-årige svenske forwarden.

Elias Pettersson har kritiserats för sin poängproduktion under Stanley Cup-slutspelet.

I match sju i slaget om Kanada så visade han sin tuffhet och slutförde matchen trots smärtor.

Det var i den första perioden som Elias Pettersson fick en klubba i ansiktet från Ryan McLeod.

Edmonton Oilers-centern fick två plus två minuter för hög klubba och Elias Pettersson tog sig blödande ut till båset.

Fem nävar med is

Enligt kanadensisk media behövde han fem nävar med is över munnen och tvingades sy både på utsidan och insidan av läppen i den första periodpausen.

Efter matchen hade Elias Pettersson ett långt blodigt ärr över munnen.

– Det var väldigt nära, vi var ett mål och en match från att gå vidare. Jag är övertygad om att vi kommer att komma tillbaka, säger Elias Pettersson.

Långt efter slutsignalen sågs Elias Pettersson åka av isen sist av alla för att ta in allt.

Edmonton Oilers vann med 3–2 och möter Dallas Stars i västra konferensfinalen, medan New York Rangers och Florida Panthes möts på den östra sidan.

På 13 slutspelsmatcher fick Elias Pettersson bara med sig ett mål och tre assist.