Hedbergs stormatch

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-24

Dominerade mot Islanders

Johan Hedberg gav Atlanta Thrashers en seger när laget som bäst behövde det.

Svensken stoppade 23 av 25 skott när laget vann bottenmötet mot New York Islanders med 4-2.

Johan Hedberg och Chris Thornton.

Atlanta Thrashers ser ut att gå mot ännu en hopplös säsong. Vid juluppehållet ligger laget trea från slutet i Eastern conference, nio poäng från en slutspelsplats.

Lite julefrid spred sig emellertid i Thrashers omklädningsrum efter nattens bortamatch mot New York Islanders. Laget vann med 4-2 och utökade gapet ned till jumbon Islanders, som nu åkte på sin tionde raka förlust. Bakom vinsten stod Johan Hedberg, som fick coachen John Andersons förtroende sedan finländaren Kari Lehtonen släppt in fem mål i 2-6-förlusten mot Toronto den föregående natten.

Offensivt spelade tilltänkte superstjärnan Ilya Kovalchuk fram till två av Atlantas mål. 25-åringen passerade 50-målsplatån förra säsongen, men har bara gjort elva mål den här säsongen.

På backsidan spelade både Niclas Hävdelid och Tobias Enström över 20 minuter och var plus ett i plus- och minusstatistiken för Atlanta.

Daniel Alfredsson kom till spel för Ottawa Senators i nattens bortamöte med Philadelphia – trots smällen han fick mot axeln i mötet med Dallas senast. Lagkaptenen spelade fram till två av Ottawas fyra mål i matchen, men fick lämna isen i Wachovia Center som förlorare efter att Flyers vunnit med 6-4.

Simon Gagne sköt segermålet för Flyers, 5-4, med fem och en halv minut kvar att spela. Samme Gagne spelade sedan fram Mike Richards till 6-4, som kom i tom kasse.

I Denver gav Joakim Lindström Phoenix Coyotes ledningen med 1-0 i mötet med Colorado Avalanche. Det var Skellefteåsonens tredje mål på åtta matcher sedan han kallades upp från farmarlaget för ett par veckor sedan.

För Phoenix blev det bara en poäng i matchen. Colorados back Brett Clark avgjorde på övertid med sitt 5-4-mål. Daniel Tjärnqvist var tillbaka på isen för vinnarlaget efter att ha varit petad senast. I natt fick han bara spela drygt 13 minuter.

Niclas Wallin missade sin åttonde raka match med en benskada när hans Carolina Hurricanes föll med 2-3 mot Minnesota Wild hemma i RBC Center. Minnesotas temporäre lagkapten Kim Johnsson hade näst mest istid av Minnesotas spelare, 26.20, och var plus ett. Segern var Minnesotas blott tredje på elva matcher i december.

Douglas Murray och hans San José Sharks fick ett bra formbesked när Vancouver Canucks hemmabesegrades med klara 5-0.

Murray spelade drygt 18 minuter och var plus ett. Alexander Edler hade mest istid av spelarna i Vancouver med 21.20.

Bakom segern stod San Josés förstakedja med Patrick Marleau, Joe Thornton och Devin Setoguchi. De stod för sju poäng gemensamt.