sista: "Högt i tak”

Utskällningen i paus vände matchen.

Men Färjestad föll ändå på straffar.

– Andra perioden är rent ut sagt bedrövlig, säger tränaren Leif Carlsson.

Att släkten är värst fick Färjestad erfara inledningsvis mot Frölunda. För det var Fredrik Eriksson, som 2006 blev guldhjälte i Färjestad, som satte 0–1-pucken i andra perioden.

Magnus Kahnberg sköt och returen gick till Eriksson som med en backhand enkelt kunde förpassa pucken i mål bakom en överspelad Cristopher Nihlstorp.

En annan Färjestadsbekanting låg sedan bakom 0–2 i slutet på samma period. Pierre Johnsson, som har Färjestad som moderklubb, sköt efter ett fint eget initiativ i stolpen varpå finländaren Mika Pyörälä fick öppet mål på returen.

– Andra perioden är rent ut sagt bedrövlig. Vi vill inte sticka in näsan och kriga. Vi pratade och hade ganska högt i tak mellan andra och tredje, säger tränaren Leif Carlsson.

Pettersson avgjorde

Det gav resultat. Färjestad tog sig in i matchen när man fick inleda tredje perioden med dryga minuten i fem mot tre. Det dröjde bara 26 sekunder innan Rickard Wallin, som lämnats helt fri i slottet, reducerade på assistkungen Mikael Johanssons passning.

Knappt fem minuter in i perioden var sedan Marius Holtet ytterst nära att kvittera men norrmannens avslut tog i stolpen bakom Frederik Andersen i Frölundamålet.

Kvitteringen till 2–2 kom i stället från Patrik Lundh med drygt fyra minuter kvar då han avslutade ett vackert anfall med att lura Andersen.

Efter en mållös förlängning väntade straffar. Där var dock Frölunda starkast. Fredrik Pettersson blev matchhjälte då han läckert lurade Nihlstorp och lade in pucken i den öppna kassen.