Ottawas kris fortsätter

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-01-22

Sjätte raka hemmaförlusten

Ottawas säsong fortsätter att vara problematisk.

1–7 mot Montreal var lagets elfte förlust på tolv matcher och den sjätte raka på hemmaplan.

– Bedrövligt. Det är mitt allmänna intryck, säger tränaren Cory Clouston

Flera av de 20 337 åskådarna inne i Scotiabank center hade knappt hittat sina sittplatser innan Benoit Pouliot gjorde 1–0 till Montreal efter knappt två minuter.

Mindre än tre minuter senare gjorde Tomas Plekanec 2–0 till gästerna.

Trots att Chris Kelly reducerade i mitten av den första perioden var Ottawa aldrig i närheten av att komma tillbaka in i matchen.

– Vi är så nära botten man kan vara just nu, säger centern Jesse Winchester till Ottawa Sun.

Engqvist gjorde NHL-debut

Efter elva förluster på tolv matcher är Ottawa det fjärde sämsta laget i NHL, och enligt lagkaptenen Daniel Alfredsson är truppen medveten om att styrelsen snart kommer agera.

– Alla vet vad professionell idrott handlar om och när man inte presterar som man ska blir det till slut förändringar, säger han.

I Montreal gjorde den förre djurgårdsspelaren Andreas Engqvist NHL-debut. Han spelade totalt tolv minuter men noterades varken för poäng eller utvisning.

Med Henrik Karlsson i målet och Mikael Backlund som målskytt lyckades Calgary vinna hemmamatchen mot Dallas med 7–4. Det var Henrik Karlssons första hemmaseger i NHL-karriären trots att han bara gjorde 17 räddningar i natt.