Puistola frälste HV – med ryggen

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-29

Jönköpingslaget obesegrat på hemmaplan

HV 71 vägrar förlora hemma.

Trots underläge tre gånger om lyckades laget vända och vinna mot Linköping med 6–5 efter sudden death.

Pasi Puistola avgjorde – med ryggen.

Serieledaren HV 71 var det bättre laget inledningsvis. 1–0-ledningen efter första perioden var i underkant.

Men i början av den andra perioden målexploderade gästerna och vände till 4–2 på knappt fem minuter. Niklas Persson kvitterade till 1–1 med ett märkligt mål där pucken gled försmädligt under Stefan Liv. Mattias Weinhandl direksköt in 2–1. Och efter att Johan Åkerman kvitterat petade Patric Blomdahl och Tony Mårtensson in varsin retur fram till 4–2.

Ledin tvåmålsskytt

Men HV 71 vägrade ge upp och innan perioden var över var det kvitterat. Per Ledin snirklade in sitt andra mål för kvällen och Björn Melin styrde in Mikko Luomas skott.

Miniderbyt (det skiljer 13 mil mellan städerna) fortsatte att vara tät även i tredje perioden.

Fredrik Emvall petade något överraskande in 5–4 för Linköping, men Andreas Jämtin kvitterade genom att styra in 5–5.

Märkligt avgörande mål

Mattias Weinhandl gånger två och Jonas Junland hade sedan kanonlägen att ge Linköping segern under ordinarie tid, men HV 71 höll undan.

I sudden death kunde HV 71 avgöra – på ett minst sagt märkligt sätt.

Martin Thörnberg slängde iväg pucken mot mål och Pasi Puistola styrde in pucken – med ryggen.

– Jag fick pucken på kanten och trampade in. Försökte lägga in pucken mot mål och den studsade på en del folk innan den ramlade in, säger Thörnberg till ppv.

HV 71 är därmed fortsatt obesegrat hemma i Kinnarps Arena den här säsongen. Förutom dagens poängtapp och den oavgjorda matchen mot Djurgården har laget fem hemmasegrar.