Sportbladet

Dagens namn: Uno

Växjös kostnad: 90 000 kr/match

Publicerad 2012-02-01

Netik får superdeal då Växjö satsar allt på förnyat kontrakt

Tomas Netik presenterade sig med att missa en straff.

Växjö spelar högt för att säkra nytt elitseriekontrakt.

Enligt vad Sportbladet erfar kan värvningen av tjecken Tomas Netik kosta 90 000 kronor per match.

– Vad jag har betalat kommer vara det sista jag funderar på om vi ordnar nytt kontrakt, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Växjö har varit offensivt på transfermarknaden under hela säsongen. Först lockade de till sig Jonas Holøs med en monsterlön motsvarande 470 000 kronor i månaden. Sedan erbjöd de HV-ikonen David Petrasek ett lukrativt kontraktsförslag värt 8,4 miljoner kronor.

För någon vecka sedan plockade nykomlingen in slovaken Peter Ölvecky och i går debuterade ytterligare två nyförvärv: backen Karel Pilar och forwarden Tomas Netik, båda från KHL klubben Lev Poprad.

”Inte en frälsare”

– De gör en okej match. De är inte värvade som några frälsare och vi tror inte att de ska vara det heller, säger Evertsson.

Klubbar i Sverige, Finland och Schweiz var ute efter Netik, men Växjö vann budgivningen.

Enligt Sportbladets källor betalade Växjö 45 000 euro till Poprad samtidigt som Netiks lön uppgår till 80 000 euro. En totalkostnad på drygt 1,1 miljoner kronor.

Efter strafförlusten mot AIK är Växjö kvar på nionde plats. Blir det varken slutspel eller kvalserien innebär det att Netik som mest hinner spela 13 matcher.

Då blir priset 90 000 kronor per match.

”Varje match viktig”

Evertsson förnekar Sportbladets uppgifter men säger:

– Har vi förnyat kontraktet som nykomling tycker jag det är ganska bra, även om vi givetvis vill till slutspel. Jag tror att det sista jag funderar på då är vad jag har betalat för det.

Vare sig Netik eller Pilar utmärkte sig i debuten mot AIK. Netik missade dessutom en straff när AIK tog bonuspoängen.

– Jag hoppas att jag spelar bättre i nästa match. Jag känner till hur tätt det är i tabellen och vet att varje match är väldigt viktig, säger Netik.

Följ ämnen i artikeln