Dagens namn: Brynolf

Nya poäng av Loui när Dallas straffade Columbus

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-17

Här är nattens svenskkoll

Säsongen inleddes katastrofalt, men nu har Dallas Stars fått ordning på skutan. En stor anledning till det har varit Loui Erikssons oväntade produktion. I natt såg 23-åringen till att hjälpa laget till en 3-2-seger över Columbus Blue Jackets.

NHL

Loui Eriksson gjorde sitt 27:e mål för säsongen och spelade fram till ett mål ytterligare i nattens straffseger över Columbus. Själv framhöll han målvakten Marty Turco som den stora hjälten. Ex-djurgårdaren stoppade 41 av 43 skott och tog tre straffar.

– ”Turcs” var fantastisk i dag. Han har varit otrolig. Att rädda tre straffar är precis vad vi behöver från honom, säger Loui Eriksson.

Allt var emellertid inte frid och fröjd. Svenskens kedjekamrat, centern Brad Richards, bröt ena handleden efter att ha tacklats av Columbus rookie Jakub Voracek. Det är osäkert hur länge 28-åringen måste vila.

R.J. Umberger gjorde båda målen för Columbus, varav ett var en styrning på ett skott från Christian Bäckman. Kristian Huselius var däremot poänglös medan Fredrik Modin saknades på grund av en knäskada. Han blir borta minst en vecka.

Nicklas Grossman, Joel Lundqvist och Fabian Brunnström fanns alla på isen för Stars.

Dallas har spelat in 63 poäng hittills och ligger femma i den västra konferensen med 63 poäng. Columbus återfinns strax bakom, på sjunde plats, med 61.

Sex insläppta mål men ändå matchhjälte. Johan Hedberg kunde dra en suck av lättnad efter Atlanta Thrashers 7-6-seger över Los Angeles Kings.

Thrashers ledde med 6-3 tidigt i den tredje perioden, men lyckades tappa hela sitt försprång tack vare den forne Södertäljecentern Anze Kopitars storspel. 21-åringen gjorde två mål och två assist, varav det sista målet betydde 6-6 med fem sekunder kvar av perioden.

Matchen gick därför till förlängning och straffar, där Erik Christensen avgjorde för gästerna.

Johan Hedberg stoppade 39 av 45 skott samt tre straffar.

Erik Ersberg ersatte Jonathan Quick mellan Kings stolpar vid ställningen 0-3 i den första perioden. Han motade 17 av 20 skott.

Tobias Enström hade en passningspoäng för Atlanta, där Ilja Kovaltjuk var het för andra natten i rad. Ryssen följde upp sitt hattrick mot Anaheim Ducks med två nya mål i natt.

Mikael Tellqvist vaktade kassen när Phoenix Coyotes föll med 1-3 mot Edmonton Oilers. Förlusten var lagets nionde på de tio senaste matcherna – och sjätte raka på hemmais. Tellqvist, som inte hade startat en match på en dryg månad, räddade 26 av 28 skott innan Shawn Horcoff satte avslutande 3-1 i tom kasse.

Joakim Lindström hade assist på Ed Jovanovskis tröstmål för Coyotes.

Robert Nilsson var poänglös för Oilers.

Daniel Alfredssons Ottawa Senators fortsätter att må bra efter coachbytet tidigare i månaden. I natt vann laget sin femte raka match när Nashville Predators besegrades med 2-0. Därmed har nye coachen Cory Clouston, som ersatte Craig Hartsburg i båset den 2 februari, vunnit fem av sina sju första matcher och tagit poäng i sex av dem.

Alfredsson var poänglös, men fanns på isen när Dany Heatley gjorde Senators 2-0-mål sent i den första perioden.

Ottawas målvakt Alex Auld stoppade 24 skott.

Det fanns inga svenskar på isen när New York Islanders tog emot Pittsburgh Penguins i Nassau Coliseum på måndagskvällen. Däremot en het dansk. Den tidigare Malmö- och Timråcentern Frans Nielsen gjorde ett mål, en assist och satte en straff för Islanders när de vann med 3-2.

Därmed tvingades Penguins nya coach Dan Bylsma inleda NHL-karriären med en förlust. Han ersatte sparkade Michel Therrien i lagets bås på söndagen.