Dagens namn: Sigrid, Siri

Dif kopplar grepp om slutspelsplats

Publicerad 2016-02-20

Djurgården har kopplat greppet om en slutspelsplats.

Stockholmarna vann sexpoängsmötet borta mot Brynäs med 5-3 efter en svängig tredjeperiod.

–Vi vill klättra vidare i tabellen, säger matchhjälten Robin Alvarez i C More.

SHL:s mest spännande streckstrid är just nu den om sjätte och sista direktplatsen till slutspel. I Gävle tog sjuan Brynäs i dag emot sexan Djurgården i en riktigt viktig "sexpoängsmatch".

En match som svängde ordentligt.

Hemmalagets Marc Zanetti bombade in 1-0 med ett av årets hårdaste skott i första periodens tolfte minut. Djurgården vände tillbaka tillställningen med mål av Linus Hultström och Markus Ljungh, det sistnämnda i spel fyra mot fem.

Alvarez Dif-hjälte

När sedan Marcus Sörensen inledde tredje perioden med att sätta 3-1 såg det avgjort ut. Men på bara 1,18 hade Brynäs både reducerat och kvitterat genom Jacob Blomqvist och Oskar Lindblom.

Men Djurgården orkade svara ännu en gång.

Med 9,17 spelat av slutperioden hittade Markus Ljungh till Robin Alvarez som ur svår vinkel tryckte in 4-3 högt bakom Felix Sandström i Brynäsmålet.

”Satt bra”

– Han gjorde två riktigt bra räddningar där innan men sen skriker jag på Ljungh att jag vill ha pucken och jag vet att han kommer på förflyttning där så jag vill få den högt och den satt bra, säger Alvarez.

Brynäs hade både en, två och tre chanser att kvittera ännu en gång men Mantas Armalis stod för flera kvalificerade räddningar och istället utökade Patrick Thoresen sin poängsvit till åtta raka matcher när han satte 5-3 i öppen kasse med blott fem sekunder kvar.

Djurgården har därmed fyra poängs marginal ner till Brynäs på andra sidan strecket, samtidigt är man nu bara en pinne bakom femteplacerade Färjestad. Sju omgångar återstår av SHL.

– Vi vill klättra vidare, det är tajt och det går snabbt i tabellen. Vi tittar högre upp, säger Alvarez.