Dagens namn: Brynolf

”Vi visar karaktär”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-12

Sundins Toronto har inte gett upp

Mats Sundin har inte gett upp. Trots ett risigt utgångsläge gör han sitt yttersta för att ta Toronto Maple Leafs till slutspel. I natt blev det Sundin-poäng för nionde matchen i rad när Toronto hemmabesegrade Philadelphia med 4-3 efter förlängning.

– Vi visar karaktär, säger lagkaptenen.

Mats Sundin.

Mats Sundin har gjort det till sitt eget ansvar att försöka bära Toronto ända till slutspel. Dessvärre ser den 37-årige centerveteranens ryck ut att komma för sent. Trots nattens 4-3-seger över Philadelphia är Toronto sju poäng från en slutspelsplats med elva matcher kvar av grundserien.

Låg under med 0–3

Toronto låg under med 0-3 tidigt i tredje perioden. Kapten Sundins envisa form gjorde dock att laget kunde arbeta sig tillbaka in i matchen. Han satte själv 1-3 i powerplay och var med i förarbetet till Pavel Kubinas 2-3. Sent omsider satte sedan rookien Jeremy Williams 3-3, vilket tvingade fram en förlängning där Kubina avgjorde med sitt andra mål för kvällen.

– Jag gillar modet och karaktären vi visade när vi kom tillbaka på det där sättet, säger Sundin, som har gjort 16 poäng på sina nio senaste matcher, till Canadian Press.

Toronto hade dock behövt vinna under ordinarie speltid för att kunna ta in två poäng på Flyers. Lagets coach Paul Maurice kan emellertid inte anklagas för att inte försökt få till ett tidigare segermål.

Efter Williams kvitteringspuck plockade han ut målvakten Vesa Toskala och satsade på sex utespelare. Det gick inte hem, men Toronto släppte heller inte in något mål.

”Han var skillnaden”

– Hade vi släppt in en puck där hade jag nog inte stått här och varit så kaxig, sade Maurice på presskonferensen efter matchen.

Toronto hade ett markant spelövertag under hela matchen, men lyckades inte utnyttja det förrän i tredje perioden. Då fick man slutligen hål på storspelande Martin Biron i Philadelphiamålet, Han räddade hela 51 skott.

– Det var han som fixade en poäng åt dem. Han var skillnaden, menar Mats Sundin.