Publicerad 2013-01-27

Plockade alla tre poäng mot Västerås

Marcus Nilsson låg bakom två mål.

Streckmatchen mellan BIK Karlskoga och Västerås blev en tät kamp.

Men hemmalaget drog det längsta strået i Nobelhallen och i och med segern tog Karlskoga ett stort kliv mot kvalserien.

Karlskoga dominerade i stora drag streckmatchen mot Västerås, men avgörandet satt långt inne.

I den 50:e minuten höll sig Daniel Wessner framme i powerplay och styrde in det avgörande målet bakom Lars Johansson i VIK-kassen.

Från miss till passning

Dessförinnan hade Ponthus Westerholm skickligt styrt in 1-0 till hemmalaget i första perioden.

I andra perioden dundrade Sam Marklund ett skott i sargen bakom målet – en grov miss som blev till en fin passning till Marcus Eriksson som bara hade att lägga in pucken.

Pathrik Vesterholm stängde sedan matchen med sitt 3-1-mål i öppen kasse.

Segern innebär att Karlskoga uttökar avståndet ner till fjärdeplacerade Djurgården till sex poäng. Seriefemman Västerås är sju poäng bakom.