Ny uppvisning av bröderna Sedin

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-10

Henrik rycker i poängligan

SAN JOSE. Henrik Sedin rycker i poängligan .

Och i natt kunde han gott ha fått en stilpoäng för den magnifika framspelningen till brorsan Daniels mål också.

NHL
Jump! Daniel Sedin gör allt för att pucken ska gå in bakom Calgarys målvakt Miikka Kiprusoff.

Vancouver fick för omväxlings skull stryk mot Calgary i natt, efter straffavgörande.

Men ”The Sedin Twins” såg till att göra matchen minnesvärd för Canucks-fansen i alla fall.

Ställningen var 1–1 när Henrik knappa fem minuter in i andra perioden fick en perfekt tvåzonspassning från Alexndre Burrows ända, tog fart på vänsterkanten, skar in framför Miikka Kiprusoff – och plötsligt droppade pucken bakåt till en tvillingbror som bara hade att sprätta in den bakom den fullständigt bortkollrade Calgary-keepern.

– Vilken magi, tjöt tv-kommentatorerna.

Indeed.

Calgary vann på straffar

Att Calgary sedan lyckades både kvittera och, såsmåningom, vinna på straffar kan nog fansen i GM Place nästan förlåta.

I och med det konstverket rycker ”Henke” i toppen av NHL:s poängliga.

Främste konkurrenten Joe Thornton gick nämligen helt poänglös från San Joses möte med Detroit och har nu fyra poäng upp till trollkarlen som Mats Sundin så sent som i gårdagens Aftonbladet kallade ”världens just nu bäste hockeyspelare”.

Även Mikael Samuelsson, som varit påfallande het sedan han fick det inte helt populära beskedet att han ratats ur OS-truppen, gjorde ett mål i matchen.