Dagens namn: Brynolf

Möllers succé fortsätter i LA

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-02

Men Kings föll trots svenskens två mål

I fredags fick Oscar Möller beskedet att han får stanna i Los Angeles Kings. I natt visade 19-åringen att klubben tog rätt beslut. Möller gjorde båda målen för Kings i 2-3-förlusten mot Calgary.

NHL
Nummer nio Oscar Möller tackade för förtroendet och gjorde Kings båda mål mot Calgary.

Spångasonen vände ett 0-2-underläge till 2-2 med sitt tredje och fjärde mål för säsongen i hemmamötet med Calgary. Dessvärre för Möllers Kings räckte det inte till poäng. Med drygt tre och en halv minut kvar av den tredje perioden satte Daymond Langkow 3-2 för Calgary.

För Los Angeles Kings var matchen ändå en bekräftelse på att de gjort rätt val gällande Oscar Möller. I fredags beslutade de att behålla honom i NHL, framför att skicka tillbaka honom till juniorligan WHL för spel i Chilliwack Bruins.

Patrik Berglund blev historisk i natt. Med sin 3-4-reducering i mötet med Pittsburgh Penguins gjorde rookiecentern från Västerås det 10 000:e målet i St. Louis Blues NHL-historia.

20-åringens andra mål i NHL blev dock betydelselöst. Pittsburgh, med en halvskadad Sidney Crosby i laget, vann med 6-3.

Kristian Huselius räddade en poäng åt sitt Columbus Blue Jackets i mötet med Chicago Blackhawks. ”Husse” kvitterade matchen till 3-3 med drygt åtta minuter kvar att spela av tredje perioden. Hans fjärde fullträff för säsongen räckte till en förlängning och straffläggning, där Chicagos lagkapten Jonathan Toews sköt segermålet.

Per-Johan Axelsson registrerade en passningspoäng när hans Boston Bruins utklassade Dallas Stars med 5-1. Det blev en synnerligen stökig tillställning i Boston som bjöd på 146 utvisningsminuter. Föga oväntat befann sig Dallas forward Sean Avery i stormens öga. Han drog på sig 21 utvisningsminuter.

Fredrik Sjöström hade en passningspoäng för New York Rangers i mötet med Toronto Maple Leafs. Rangers hade en 2-0-ledning inför tredje perioden, men laget imploderade i slutronden och förlorade till sist med 2-5. Rangers kasse vaktades inte av Henrik Lundqvist, utan av reserven Stephen Valiquette, som har varit lyckosam mot Toronto tidigare.

I Toronto kom Anton Strålman till spel i stället för Jonas Frögren, som var petad. Alexander Steen fanns också i laget, men kom inte med i poängprotokollet.

Markus Näslund lämnade isen poänglös för Rangers efter att ha gjort sju poäng på sina fem senaste matcher.