”Det var rent smärtsamt”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-26

Ny tung förlust för Henrik Lundqvist: ”Frustrationen växer”

NEW YORK. Nej, Henrik Lundqvist får ingen bra uppladdning inför OS.

När Pittsburgh sent i nattens match på Garden vände ett underläge till seger tvingades han se några riktigt jobbiga puckar gå in.

– Det var rent smärtsamt, säger han tyst efter 4-2-förlusten.

NHL
Lundqvist släpper in ett av fyra mål mot Pittsburgh.

Nej, Henrik Lundqvist var inte dålig – i natt heller.

Tvärtom radade han under framförallt andra perioden upp armsvettsframkallande räddningar.

Men de sena mål som avgjorde matchen var av den sort som får målvakter med hans tävlingsinstinkt att sitta och stirra stumt i omklädningsrumsgolvet i en halvtimme efter slutsignalen...

Rangers hade just, efter en lång och bedövande tråkig serielunksplåga, lyckats göra 2-1.

Då tog stjärnan Marian Gaborik en direkt korkad utvisning – och bara några ögonblick senare klappade Evgeni Malkin in ett hårt, men kanske inte helt otagbart, slagskott

Sedan gick det inte mer än en minut förrän unge Chris Conner slängde sig på en retur han aldrig borde ha fått tag i – och snärtade in ledningsmålet.

”Börjar bli jobbigt”

Alltihop slutade till sist med att Pascal Dupuis föste in fyran i tom kasse.

– En rent smärtsam förlust, säger ”Henke” tyst efteråt.

– Vi har haft några såna här matcher när vi slarvat bort ledningar, framförallt på hemmaplan, och det börjar bli jobbigt.

Han hymlar inte med att han borde ha tagit framförallt det sista målet.

– Det är ju tursamt att han får in den där returen, men jag stod i en dålig position. Jag måste definitivt spela bättre, suckar han.

”Frustrationen växer”

Det oroande i sammanhanget är att de tunga förlusterna alldeles tydligt tär på den svenske OS-målvaktens självförtroende.

– Ja, bra är det ju inte. Det har varit några riktigt tuffa förluster på slutet och frustrationen växer, erkänner han.

Det är alltså bara hoppas att Rangers kan höja sig ett par klasser mot Carolina på onsdags – och den road trip som sedan följer i västra delarna av USA.

I Vancouver behöver vi en Henrik Lundqvist som tror på sig själv.