Kan Loui Eriksson vara ett namn för Bengt-Åke Gustafssons VM-trupp?

Efter att Dallas förlorat nattens match mot Florida lär den nytända stjärnan i alla fall vara tillgänglig.

Med sju matcher kvar att spela är Dallas sex poäng från en slutspelsplats.

NHL

Loui Eriksson har bara nätat en gång på sina senaste nio matcher. Säsongen som helhet har emellertid varit en stor succé för den 23-årige göteborgaren. Han har gjort 33 mål, vilket gör honom till Dallas och Sveriges bäste målskytt i NHL.

Något slutspel blir det säkerligen inte för vänsterforwarden. Hans Dallas förlorade i natt sin sjätte raka match när gästande Florida vann med 6–3 i American Airlines Center. Därmed har Texaslaget ett brant berg att bestiga för att kunna nå slutspelet. Med sju matcher kvar att spela är man sex poäng bakom åttondeplacerade St. Louis i Western conference.

Loui Eriksson lämnade isen med en passningspoäng. En assist blev det även för backen Nicklas Grossman i ett Dallas som även hade Joel Lundqvist och Tom Wandell i laget, men som saknade Fabian Brunnström.

För Florida innebar segern att laget nu bara är en poäng efter Montréal, som har den sista slutspelsplatsen i Eastern conference.

Henrik Tallinders Buffalo såg också till att tajta till slutspelsstriden i öst. Laget fick en livsviktig bonuspoäng med sig från bortamötet med Montréal efter att ha vunnit matchen på straffar, 4–3. Den finländske defensivbacken Toni Lydman blev överraskande straffhjälte för Buffalo.

Ryan Miller återfanns i Buffalos kasse för andra matchen i rad efter sin comeback. Därmed var Mikael Tellqvist ännu en gång förpassad till läktaren då lagledningen valde att satsa på Patrick Lalime som reservmålvakt.

Tallinder spelade drygt 22 minuter för Buffalo och var minus ett i plus- och minusstatistiken. Buffalo ligger på tionde plats i Eastern conference, fyra poäng efter Montréal.

Niclas Wallins Carolina är mycket nära att bryta en svart svit. Efter Stanley Cup-segern 2006 har laget missat slutspel två år på rad. Nattens bortaseger över New Jersey gör att en plats i årets playoff mer eller mindre säkrad.

Carolina vann med 2–1 efter att ha skjutit monstruösa 48 skott mot Martin Brodeur i New Jersey-kassen. Brodeur höll nollan i över 50 minuter innan två sena mål gav gästerna segern. Segerskytt blev finländaren Tuomo Ruutu.

Niclas Wallin spelade 12.25 och var minus ett.

Kim Johnssons Minnesota råkade ut för en missräkning i sin slutspelsjakt. Nattens 2–3-förlust mot Calgary medförde att laget nu är tre poäng ifrån en slutspelsplats i Western conference. Då har laget både Anaheim och Edmonton framför sig på nionde respektive tionde plats.

Kim Johnsson hade mest istid av samtliga utespelare på isen med sina 29.38. Sett över säsongen snittar han drygt 24 minuter per match.