Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-07

NEW YORK. Victor Hedman gjorde ett drömmål i natt.

Men det hjälpte inte, Tampa fick ändå stryk mot Buffalo med 5-3.

NHL
Victor Hedman överlistar Buffalo-målvakten Ryan Miller – efter att ha brutit ett anfall och gått hela vägen från egen zon.

Det var dryga tretton minuter in i första perioden unge back-rookien ”Vigge” Hedman prickade in NHL-karriärens hittills snyggaste mål.

Solorush

Han bröt en Buffalo-passning i egen zon, tog pucken med sig i en solorush över hela banan och tryckte in den bakom suveräne Ryan Miller.

Just då såg det ut att kunna bli betydelsefullt. Efter att ha släppt in tre märkligt enkla puckar under matchens två första minuter var Tampa på väg tillbaka in i matchen. Matin St. Louis hade minuten innan reducerat till 3-1 och efter Hedmans konststycke till mål var det plötsligt match igen.

Men i mittakten fick hemmalaget åter gå upp i tvåmålsledning och sedan blev det inget mer.

”Inte vår bästa hockey”

Visserligen försökte Tampa verkligen i slutperioden. Bland annat hade Mattias Öhlund ett klockrent skott i stolpen. Men gick puckarna inte den väg tog Ryan Miller hand om dem istället.

– Men även om vi gjorde match av det spelade inte vår bästa hockey. Det gjorde nog inte Buffalo heller, det var mycket chanser fram och tillbaka, säger just Öhlund till AP.

Henrik Tallinder gjorde en ny stormatch i Buffalos defensiv och noterades dessutom för en assist.