Här drar Norge på sig ännu ett matchstraff.

Förre Leksandsspelaren Andreas Martinsen, 22, satte in en brutal tackling på vitryssen Andrej Filitjkin, 25.

– Väldigt onödigt. Där måste man visa respekt, säger experten Stephan ”Lillis” Lundh i TV4 Sport.

Norge hade redan före dagens match dragit på sig tre avstängningar (Ole-Kristian Tollefsen två gånger, Marius Holtet en gång).

Mot Vitryssland dröjde det bara 13.57 innan Andreas Martinsen fick matchstraff för en boarding. I anfallszon tog han full sats och tryckte till backen Andrej Filitjkin som stod någon meter från sargen.

– Väldigt onödigt. Där måste man visa respekt, han har ingen anledning alls att trycka på så ordentligt. Det kunde ha slutat riktigt riktigt illa, säger experten Stephan ”Lillis” Lundh i TV4 Sport.

Lagkamrat med Ridderwall

– Man ser hur han förstärker son tackling med armarna. Inte bra. Det är möjligt att AC-leden på vitryssen fick sig en törn.

Andrej Filitjkin tog sig för egen maskin till båset, men grinade illa när han la en fryspåse med is på vänstersidan av nacken. Han spelade inte mer i första perioden, men var tillbaka till andra perioden.

Andreas Martinsen spelade 22 matcher med Leksand i allsvenskan säsongen 2009-10. Nästa säsong är han klubbkamrat med svenske målvakten Stefan Ridderwall i Düsseldorf.

Norge eller Tjeckien i kvart?

Norge vann matchen mot Vitryssland med 3–1 efter mål från elitseriespelare. Modos Per-Åge Skröder satte två mål innan Färjestads Anders Bastiansen stänkte in 3–0.

Lars Haugen var bara 1.33 ifrån att hålla nollan när Alexander Kulakov reducerade.

Norge är med två omgångar kvar en poäng före Tjeckien i kampen om fjärdeplatsen som innebär kvartsfinal. Mycket talar för att den avslutande matchen lagen emellan blir helt avgörande.

I grupp B har Tyskland inte gett upp hoppet om att nå kvartsfinal i hockey-VM efter ha vunnit mot Lettland med 2–0. Målvakten Rob Zepp höll nollan för andra matchen i rad, och segern var en revansch från förlusten under fjolårets VM.

Tyskland har nu sju poäng inför de två avslutande matcherna mot USA och Frankrike.