Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-25

Men stjärnan fick sista ordet – Modo bröt Linköpings hemmasvit

Forsberg fick en armbågstackling över munnen.

Linköping gjorde sitt bästa för att trycka ner Peter Forsberg.

Men Foppa – och Modo – reste sig och besegrade Linköping med 4–1 i Cloetta Center.

– Vi var värda segern, säger Forsberg, som visade upp en halv framtand efter matchen.

Jämtin i bråk med Foppa.

Linköping jagade sin 15:e raka hemmaseger och tog planenligt ledningen efter 12.42 då Jan Hlavac direktsköt 1–0 på radarpartnern Jaroslav Hlinkas passning i power play.

Men Modo – nytänt efter Peter Forsbergs comeback – hade inga planer på att lägga sig frivilligt.

1.26 in på andra perioden höll sig Hannu Pikkarainen framme på en retur och tryckte in 1–1.

La energi på Foppa

Bara två minuter senare, i numerärt underläge, sköt Dan Hinote 2–1 på en jättebjudning av Fredrik Norrena som missbedömde pucken bakom egen kasse. Linköping fick sedan läge att spela fem mot tre i 1.07, men Roman Malek storspelade och kort därefter kunde Josh Green skjuta in 3–1 efter returen på Dan Hinotes skott.

Linköpings taktik verkade vara att störa Peter Forsberg så mycket som möjligt. Andreas Jämtin hade flera duster med Foppa, Jaroslav Hlinka delade ut en ful armbågstackling utan åtgärd från domarna och 4.45 in på tredje perioden brakade Martin Laumann ihop med Foppa, som blödde från munnen.

Yxhugg av Jämtin

Bråket mellan Foppa och Laumann fortsatte i utvisningsbåset där spelarna stod och skrek åt varandra.

Kanske borde Linköping ha lagt sin energi på att göra mål i stället för att bråka med Peter Forsberg. Jämtin sänkte definitivt sitt lags chanser att komma i kapp när han med drygt två minuter kvar visades ut efter yxhugg över Forsbergs klubba.

Mats Zucarello Aasen kunde lägga in 4–1 i tom kasse och nu är Modo i allra högsta grad med i kampen om en plats i slutspelet.

– Vi kom i underläge, men spelade bra som lag. Jättekul att se att vi jobbar stenhårt för varandra. Linköping hade några chanser, men jag tycker ändå att vi var värda segern, säger Forsberg till ppv.