Dagens namn: Nils

Kronwall tillbaka – men Detroit sjabblade bort segern

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-27

NEW YORK. Nicklas Lidström firade backkollegan Niklas Kronwalls comeback med att göra två mål.

Men förgäves.

Detroit lyckades under slutminuterna sjabbla bort en 4-2-ledning och förlorade till sist nattens hemmafajt mot Phoenix med 5-4.

– Inte kul alls, säger ”Lidas”.

NHL
Niklas Kronwall med fokus på Sami Lepistö.

Det fanns både glädjeämnen och orsaker till depression för fansen i Joe Louis Arena i natt.

Roligast:

Nicklas Lidström visade att hans måltorka definitivt är över. Den 39-årige lagkaptenen smackade alltså in två mål, båda efter klassiskt lidströmska initiativ i den offensiva zonen.

”Kändes ovant”

Därtill var Niklas Kronwall tillbaka på isen efter drygt två månaders jobbig skadefrånvaro. Han spelade närapå 22 minuter och såg inte det minsta ringrostig ut.

– Fast det kändes lite ovant. Tajmingen är inte vad den ska vara. Men det kommer, säger han till tv-kanalen Versus.

De ljuspunkterna överskuggades dock av det sätt på vilket Red Wings slarvade bort en poäng

När Lidström prickade in 4-2 återstod mindre än fem minuter av matchen och segern såg ut att vara bärgad. För ett år sedan hade den varit det också. Men en och en halv minut från slutet fick Keith Yandle reducera – och 23 sekunder innan slutsignalen lyckades Ed Jovanovskij styra in även kvitteringen.

Ännu värre

Under övertidsperioden blev det ännu värre. Hemmalaget begick några riktigt klantiga misstag framför Jimmy Howard och till slut kunde Phoenix-kaptenen Shane Doan utnyttja ett av dem.