Dagens namn: Brynolf

”Zätas” lilla måltorka bruten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-02

Henrik Zetterberg hittade målet igen.

Efter tre mållösa matcher hittade Henrik Zetterberg rätt igen. Med ett udda mål hjälpte ”Zäta” Detroit till en 3-2-seger över Phoenix i natt.

– En knasig studs, beskriver han målet.

NHL

Detroit låg under med 1-2 efter två spelade perioder. Tidigt i den tredje perioden delade Henrik Zetterberg ut knuffen som fick den rödvita maskinen att vända matchen.

27-åringens 17:e mål för säsongen kom bara 39 sekunder in i slutronden. Brian Rafalski skickade in pucken mot mål. Där fumlade Ilya Bryzgalov med skottet och i röran framför kassen kunde ”Zäta” slå pucken i en retlig båge över den ryske Phoenixmålvakten.

– Jag försökte bara få den på mål, men pucken studsade knasigt och gick in, säger svensken till AP.

Knasiga studsar fanns det fler av. Pavel Datsyuk gav Detroit ledningen i första perioden när hans passningsförsök till Tomas Holmström styrdes i nät av egen Phoenixback.

Vid Phoenix 1-1-kvittering var det en Detroitbacks tur att dabba sig. Andreas Lilja gav rookien Daniel Winnik fritt fram efter att ha tappat pucken som sista gubbe.

Även Fredrik Sjöström blev målskytt för Phoenix, som fick se sig slaget för tredje matchen i rad efter att Morabekantingen Dan Cleary avgjort med sitt 3-2-mål. Assisterad av Niklas Kronwall.