Dagens namn: Bernhard, Bernt

”Vi är som blöta katter, för fan”

Publicerad 2013-03-14

Timrås veteran skällde ut laget – sedan vände Timrå

Timrås veteran Jonathan Hedström, 35, gav sitt lag en rejäl skrapa efter två perioder.

– Vi är som blöta katter, för fan!

Sedan gick laget ut och vände och vann mot Örebro efter straffläggning.

Örebro kom till Timrå med sex matcher på nio dagar i benen, den senaste mot Djurgården för mindre än ett dygn sedan.

Men Timrå, som kunnat förbereda sig för kvalserien ett bra tag, inledde passivt på hemmaplan och sköt bara sex skott i första perioden.

Efter en mållös första period kunde Örebro kontra in 1–0 i andra. I ett två mot en-anfall frispelades Marcus Weinstock av kalle Olsson och stötte in pucken bakom en maktlös Daniel Bellissimo.

”Dutt och fjomp”

Timrås veteran Jonathan Hedström var kritisk när han intervjuades av S24 efter två perioder:

– I andra är vi som blöta katter för fan. Det är pinsamt. Vi gör inget helhjärtat utan det är mycket dutt och fjomp. Vi måste göra saker mer rejält, dundrade han.

– Vi kom ut bra första tio och jag ska hänga dit den. Men det är så här det är i kvalserien, tätt och jämnt.

Smolenak hjälte

Hedström själv tog sedan tag i saken direkt i tredje perioden och stänkte in kvitteringen. Christian Söderström satte sedan 2–1 på en målvaktstavla från Henrik Lundberg.

Men bara 21 sekunder senare kvitterade Anders Eriksson och förde matchen till förlängning.

Efter en mållös sudden death avgjorde Radek Smolenak i straffläggningen.

– Bra att vi kom tillbaka i dag. Nu är vi inne i det och bygger vidare, säger Per Hallin till S24.