Matchfakta 24/12

Pittsburgh–Boston 4–2 (0–1, 3–0, 1–1)

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-12-24

Första perioden: 0-1 (3.48) Per-Johan Axelsson 6 (Zdeno Chara, Marc Savard.

Andra perioden: 1–1 (2.16) Gary Roberts 2 (Georges Laraque, Erik Christensen), 2–1 (13.04) Evgeni Malkin 14 (Jordan Staal, Sergei Gonchar), 3–1 (13.34) Georges Laraque 2 (Gary Roberts, Erik Christensen).

Tredje perioden: 3–2 (19.06) Petteri Nokelainen 4 (Peter Schaefer, Matt Lashoff), 4–2 (19.50) Gary Roberts 3 ( Sidney Crosby, Colby Armstrong).

Skott: 25–30 (10-12, 7–7, 8–11).

Utvisningar, Pittsburgh: 3 x 2 min. Boston: 5 x 2 min.

Matchen:

Per-Johan Axelsson gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Men trots att ”Pebben” gav Boston en drömöppning så hjälpte det inte. Bruins förlorade fjärde raka matchen i när Pittsburgh vann med 4-2. Förre AIK-spelaren Georges Laraque noterades i matchprotokollet – men inte för en fight den här gången utan som målskytt. Målet var bara det andra för Pittsburgh-spelaren den här säsongen. I slutet av matchen tog Boston utan målvakten och pressade men orkade inte kvittera utan istället kunde veteranen Gary Roberts prickan i 4-2 i tom kasse.