Dagens namn: Brynolf

Detroit mot slutspel – Nyquist hjälte igen

Publicerad 2014-04-03

Gustav Nyquist slog till igen.

Med sitt 23:e mål på 28 matcher fixade han Detroits tredje raka seger och såg till att laget är på väg mot slutspel för 23:e säsongen i rad.

– Han är i zonen just nu, säger målvakten Jimmy Howard.

NHL

Mitt i slutspelsjakten ser Detroit Red Wings ut att ha hittat formen.

Och den som leder dem är svensk – och kanske NHL:s allra hetaste spelare just nu.

I nattens match mot Boston gjorde Gustav Nyquist sitt 23:e mål på de senaste 28 matcherna, och sitt 28:e totalt för säsongen. Målet betydde 3–2  och fixade två nya poäng till Detroit som nu har greppet om en av de två wildcard-platserna i NHL:s östra konferens.

Vände i tredje perioden

Men Detroit fick jaga under stora delar av matchen. Bortalaget Boston tog ledningen med både 1–0 och 2–1 innan Detroits rookie Tomas Jurco kunde kvittera drygt halvvägs in i den tredje perioden.

Och bara knappt två minuter senare var det dags för Nyquist att presentera sig för hemmapubliken igen.

”Som Megatron”

Svensken plockade upp pucken i egen zon och satte fart. Han trampade förbi Zdeno Chara och Dougie Hamilton och kunde lyfta in avgörandet bakom Tukka Rask i Bruins-målet.

– Det var kul, det var en riktigt bra vändning. Publiken var verkligen inne i matchen också och det var grymt att se, säger svensken till nhl.com.

Detroits målvakt Jimmy Howard utsågs till matchens bäste spelare men passade på att hylla Nyquist efter segern.

– Han är i zonen just nu. Det är samma sak som när en baseballspelare som träffar bollen varje dag, eller som när Megatron (smeknamnet på NFL-laget Detroit Lions-spelaren Calvin Johnson) tar emot passningar. Han är i zonen och levererar för oss, säger han till nhl.com.

I och med segern, som var lagets tredje raka, ligger Detroit på den första av två platser som ger ett wildcard till slutspelet. Red Wings har tre poäng tillgodo på Columbus som ligger på den andra. Strax därbakom jagar Toronto, Washington och New Jersey som har fyra, fem respektive sex poäng upp till Detroit.