Dagens namn: Brynolf

Tjärnqvist petad igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-04

Kristian Huselius och Fredrik Modin hjälpte sitt Columbus Blue Jackets till en poäng i natt. Deras förarbete till R.J. Umberger betydde 3–3 mot New York Islanders.

Slutligen blev det dock förlust med 3–4 efter förlängning.

Modin var tillbaka i Columbus laguppställning efter att ha missat sex matcher med en ljumskskada. Han hade tidigt i den andra perioden ett ypperligt läge att kvittera matchen till 1–1, men missade ett öppet mål med en backhand.

34-åringen fick en smula upprättelse med knappt nio minuter kvar att spela av matchen. Då passade han pucken till Kristian Huselius, som i sin tur hittade R.J. Umberger. Nyförvärvet från Philadelphia kvitterade till 3–3 med sitt andra mål för matchen och ordnade fram en förlängning. Där var hemmalaget New York Islanders bäst och avgjorde genom backen Chris Campoli, som även han blev tvåmålsskytt.

Avgörandet blev smått humoristiskt. Campoli hade avgjort när han sköt pucken alldeles innanför ena stolpen. Han började jubla, men fick sansa sig när domaren vinkade avvärjande. I nästa sekvens fick han en ny chans – och gjorde mål. Efter videokontroll visade det sig att pucken var inne första gången.

– Det var bisarrt att pucken kom tillbaka till mig och att jag gjorde mål igen. Nu skämtar alla att jag gjorde ett hattrick, sade Chris Campoli till AP efter att Islanders brutit en sex matcher lång förlustsvit.

Johnny Oduya, som har NHL:s näst bästa plus- och minusstatistik (+8), hade mest istid av samtliga spelare i mötet mellan New Jersey Devils och Buffalo Sabres. Stockholmarens 24.37 bidrog emellertid inte till någon seger. Devils föll med 0–2 efter Buffalomål av Jason Pominville och Patrick Kaleta.

New Jerseys andre svensk, Nicklas Bergfors, som blev målskytt mot Atlanta senast, spelade bara 4.36. I Buffalo landade Henrik Tallinder på 16 minuter och 13 sekunder.

New Jersey kom till spel utan målvakten Martin Brodeur, som skadade armbågen i helgens 6–1-seger över Atlanta.

Daniel Tjärnqvist var petad för tolfte matchen i rad när hans Colorado Avalanche i natt föll med 2–6 borta mot Chicago Blackhawks. 32-åringen är uttalad sjundeback i Colorado och har inte gjort sin säsongsdebut ännu eftersom Avalanche fortfarande inte har drabbats av en enda backskada den här säsongen.