Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-13

Det var comebackernas natt i NHL för svenskarna. Både Oscar Möller, Los Angeles, och Niclas Wallin, Carolina, var tillbaka i spel efter varsin längre tids skadefrånvaro.

NHL

Men vi börjar i Nashville där hete Patrik Berglund, St. Louis, försökte återupprepa succén från mötet med Vancouver Canucks tidigare i veckan. Rookiecentern svarade då för tre assist efter att ha parats ihop med veteranen Andy McDonald.

Någon upprepning blev det inte. Trots över 17 minuters istid lämnade Berglund isen utan poäng när St. Louis föll med 3-4 efter straffar.

Även Alexander Steen blev utan notering i poängprotokollet. Han har bara tre assist på sina tolv senaste matcher och har inte gjort mål sedan den 9 januari. Poängmässigt ser 24-åringen ut att vara på väg mot sin sämsta NHL-säsong till dags dato.

I Nashville blev Steve Sullivan matchhjälte genom att sätta den avgörande straffen. 34-åringen spelade även fram till kaptenen Jason Arnotts kvitteringsmål tre sekunder före slutet.

Patric Hörnqvist var petad i hemmalaget.

Oscar Möller bröt nyckelbenet under JVM och har inte spelat ishockey sedan JVM-finalen för en dryg månad sedan. Men i natt var 20-åringen tillbaka på isen för Los Angeles när Calgary var på besök. Det blev en lugn comeback med begränsad istid för svensken, som bara spelade drygt åtta och en halv minut när Kings föll med 0-2.

Möller hade ett par bra målchanser, men stoppades av Flames utmärkte målvakt Miikka Kiprusoff. Finländaren stoppade samtliga 36 skott som Los Angeles mäktade med.

Niclas Wallin gjorde sin första match sedan 20 januari när hans Carolina tog emot Florida på hemmais. Det blev antagligen inte riktigt var veteranbacken hade hoppats på. Carolina föll med hela 0-5 i en ytterst viktig streckmatch och ligger nu tre poäng utanför slutspel.

Wallin spelade strax över 16 minuter och hade minus ett i plus- och minusstatistiken.

Toronto fortsätter att ha ligans saggigaste försvarsspel. I natt släppte laget in sex mål i bortamötet med Tampa Bay och blev det första laget att få över 200 mål i baken den här säsongen.

Den lille speedkulan Martin St. Louis hade uppvisning för hemmalaget och låg bakom samtliga fyra mål i första perioden, ett mål och tre assist.

Jonas Frögren hade en passningspoäng för Toronto och var plus ett i plus- och minusstatistiken.