Målvaktsmiss gav Buffalo segern mot Atlanta

En maktlös Johan Hedberg ser den avgörande pucken gå in i öppet mål.

NEW YORK. Stackars Johan Hedberg.

Mitt under nattens övertidsdrama mellan Atlanta och Buffalo gick han ut bakom kassen för att stoppa en enkel puck på väg genom rundeln.

Men istället tog den på en skarv i plexiglaset, studsade rakt ut i banan och så kunde sätta det avgörande målet i öppen kasse.

– De hade milt uttryckt studsarna med sig, säger den svenske keepern efter den snöpliga 4–3-förlusten.

NHL

Mindre än en minut återstod övertidsperioden när pucken behagade driva med

Det var en sällsam syn – men samtidigt inte helt överraskande.

För precis som Hedberg säger hade Sabres visst flyt i det här hemmamötet med Thrashers.

Gästerna gick upp i 3–0-ledning och såg ut att vara på väg mot en stabil seger, men Sabres lyckades alltså hämta in underläget.

Och åtminstone två av målen kändes rätt tursamma.

– Vi var det bättre laget och förtjänade ett annat slut än det här, suckar Johan Heberg i en AP-intervju.

– Man kan lugnt säga att de hade studsarna med sig.

Assist av Enström

Sabres-spelarna var av naturliga skäl gladare efteråt.

Det här var andra matchen i rad de hämtade in ett 0–3-underläge – och tillika andra matchen i rad de vann med 4–3 på övertid.

– Men vi spelade inte bra och måste skärpa oss, vi kommer inte att kunna slå tillbaka i varje match, varnar coachen Lindy Ruff.

OS-klare backen Henrik Tallinder noterades inte för några poäng, men spelade lika säkert och stabilt som vanligt under de närmare nitton minuter han fick på isen.

Hans förmodade backpartner i Vancouver, Tobias Enström, hade en assist och spelade närmare 23 minuter.