Nionde målet för Sundin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-18

Allt om nattens svenskar i svenskkollen

Mats Sundin jublar efter sitt mål.

Mikael Tellqvist fick äntligen chansen i Buffalo. Då var Daniel Alfredsson ofin nog att förstöra hans debut. Ottawakaptenen gjorde det avgörande målet när det blev seger med 4–2.

– Jag skäms väldigt mycket, dundrade Buffalocoachen Lindy Ruff efter matchen.

NHL

Sin första start i Buffalotröjan gör Mikael Tellqvist bäst i att glömma. Han stred visserligen tappert i sin målgård, men utespelarnas undermåliga insats gjorde hans jobb omöjligt.

Ottawa spelade ut Buffalo efter noter och vann skottstatistiken med 36–13. Det fick Buffalos coach Lindy Ruff att se rött.

– Jag skäms väldigt mycket. Jag skäms inför våra fans, skäms för hur vi spelade de sista 40 minuterna. Det är inte acceptabelt den här tiden på året, säger Ruff till AP.

Han fick se sitt lag gå fram till en 2–0-ledning i första perioden, för att sedan klappa ihop totalt. Det tog Ottawa och inte minst Daniel Alfredsson till vara på. Den svenske kaptenen passade fram till backen Brendan Bells 2–2-mål och satte själv matchvinnande 3–2 tidigt i den tredje perioden.

Isens tredje svensk, backen Henrik Tallinder, hade en assist för Buffalo. Han hann också besöka utvisningsbåset tre gånger om. Hans andra förseelse utnyttjade Ottawa till att kvittera till 2–2.

Mats Sundin sköt upp sitt Vancouver Canucks på en delad fjärdeplats i Western conference. Detta efter att ha bidragit med ett mål och en assist i 4-2-segern över Dallas Stars. Sundin gjorde sitt nionde mål sedan comebacken när han satte det matchvinnande 3-1-målet i powerplay halvvägs in i matchen. Innan dess hade han spelat fram till Ryan Keslers 2–1.

Tvillingarna Sedin samarbetade lyckosamt fram till Vancouvers 1–0-mål. Henrik Sedin gjorde sin 50:e assist för säsongen när han passade fram broder Daniel till hans 26:e mål. Det var första gången på tio matcher som han hittade målet.

Vancouver har nu vunnit tio raka hemmamatcher, vilket är ett klubbrekord.

Anton Strålman plockade upp en passningspoäng när Toronto Maple Leafs bortabesegrade Tampa Bay Lightning efter straffar, 4–3. Toronto låg under med 0–3 när Strålman var med i förarbetet till John Mitchells reducering med 24 sekunder kvar av den andra perioden. Toronto gjorde sedan två mål i den tredje perioden varpå Mitchell avgjorde straffläggningen.

Anton Strålman spelade 17.13 och var plus ett i plus- och minusstatistiken.

Daniel Tjärnqvist missade Colorado Avalanches bortamöte med Minnesota Wild i natt. Svenskbacken fick en puck alldeles ovanför ögat i mötet med Vancouver Canucks natten mot måndag och tvingades sy över 20 stygn.

Utan Tjärnqvist på isen föll Colorado med 2–3 efter straffar. Tjeckiske backen Marek Zidlicky avgjorde för Minnesota.

Kim Johnsson var ende svensk på isen. Han spelade 23.23 – näst mest bland Minnesotas spelare – och var minus ett.

Nicklas Bäckström lämnade isen poänglös för andra natten i rad när Washington Capitals slog Florida Panthers med 3–0 på bortais. Däremot plockade Michael Nylander upp en assist för gästerna.

Aleksandr Ovetjkin hade en assist men misslyckades med att göra sitt 50:e mål för säsongen.

Joakim Lindström var ställd utanför Phoenix Coyotes laguppställning för andra matchen i rad när det i natt blev seger med 4–3 mot San José Sharks. Lagkaptenen Shane Doan gjorde det matchavgörande målet i powerplay med 27 sekunder kvar att spela.

I Lindströms frånvaro var San Josés back Douglas Murray enda svensken på isen. Han spelade 17.03 och var minus ett.