Dagens namn: Tord, Turid

Modo upp i topp efter hemmapremiären

Publicerad 2017-09-23

Det satt hårt åt.

Men Modo lyckades vända hemmapremiären mot Västervik till seger och toppar nu hockeyallsvenskan.

– Det ger oss lugn och ro, säger Henrik Björklund till Allehanda.

Modo öppnade säsongen med övertygande 3–0 borta mot Oskarshamn.

Men när Västervik gästade Ö-vik för höstens hemmapremiär var det ett blekare hemmalag. Västervik tog ledningen genom Tony Pappila i slutet av första perioden och det stod sig även över akt två.

Nya serieledare

Men i tredje perioden samlade sig Modo. Redan 36 sekunder in gjorde Johan Eriksson kvitteringen på en retur på ett Sam Marklund-skott. Modo tryckte sedan på och med 4,26 kvar att spela fick man utdelning när Henrik Björklund styrde in Oscar Hedmans skott från blå.

Patrik Karlkvist avslutade målskyttet med 3–1 i öppen kasse och det innebär att Modo nu toppar den hockeyallsvenska tabellen som en av två fullpoängare (AIK den andra).

– Det känns verkligen som att vi tror på vårt spel och det är det som ger de här tre poängen i dag – vi fortsätter att spela som vi bestämt innan matchen. Istället för att bli frustrerade fortsätter vi att göra samma saker om och om igen. Det är bara att bygga vidare på det, då kommer vi att vinna många fler matcher, säger Henrik Björklund till Allehanda.

Södertälje fick en motigare hemmapremiär. Tingsryd körde över SSK från start och efter två perioder var matchen i princip över med 0–4 på resultattavlan.

Stefan Gråhns tröstmålade men SSK är trots det delad jumbo i tabellen med noll poäng och minus fem i målskillnad.