Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-03

Tvillingarna stod för sex poäng – ändå fick Canucks "bara" oavgjort

Tvillingarna Sedin var inblandade i mycket framåt – men Vancouver fick ändå bara med sig en poäng.

Sex Sedin-poäng borde ha räckt till två Vancouverpoäng.

Nu blev det bara en när Canucks föll med 3-4 efter straffar mot bottenlaget Atlanta Thrashers.

Mats Sundin ligger i hårdträning i Vancouver för att bli helt redo för en comeback. Under tiden är det två andra svenskar som ser till att hålla Vancouver Canucks flytande på sin bortaturné. Daniel och Henrik Sedin såg med tre poäng vardera till att laget åtminstone fick en poäng med sig från mötet med Atlanta Thrashers.

Daniel Sedin kvitterade matchen till 3-3 i den tredje perioden, ett mål som ordnade fram en förlängning och straffläggning. Där var det emellertid hemmalaget som plockade hem segern. Atlantas straffspecialist Erik Christensen överlistade Canucks nye målvakt Jason LaBarbera i den fjärde straffomgången, varpå Daniel Sedin missade chansen att kvittera matchen ännu en gång.

– Vi borde antagligen ha avgjort redan innan det blev straffar, säger en missnöjd Daniel Sedin till AP.

Henrik Sedin, som vanligtvis är framspelaren av de två, styrde in Canucks två första mål i matchen. Hans sjätte respektive sjunde för säsongen. I Atlanta hade Niclas Hävelid en passningspoäng. Hans svenske lagkamrat Tobias Enström har det tyngre med poängproduktionen. Nattens match var hans nionde i rad utan poäng. Enström hade emellertid över 25 minuters istid.

Just när fansen börjat ifrågasätta värvningen av honom, då har Kristian Huselius hettat till i Columbus. I natt levererade han två mål när Blue Jackets körde över Colorado Avalanche med 6-1 i Denver. Huselius har gjort tre mål och tre assist på sina åtta senaste matcher efter att ha gått poänglös från fem i mitten av förra månaden.

Fredrik Modin hade en assist medan stjärnforwarden Rick Nash stod för ett mål och tre assist.

I Columbus mål hade rookien Steve Mason hållit nollan i 199 minuter och 19 sekunder när Darcy Tucker gjorde 1-0 för Colorado. 20-åringen utsågs på fredagen till månadens rookie för december månad i konkurrens med Patrik Berglund, St. Louis. Det var andra månaden i sträck som kanadensaren fick priset.

Joakim Lindström blev matchvinnare för Phoenix Coyotes i natt. Med sitt tredje mål för säsongen satte han 5-2-målet när New York Islanders hemmabesegrades med 5-4. Mikael Tellqvist vaktade hemmalagets mål och motade 29 av 33 skott. Två av Islanders mål kom i slutminuterna.