Dagens namn: Brynolf

Huselius matchvinnare

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-02

Kristian Huselius blev matchvinnare när Columbus besegrade Vancouver. Men det var Rick Nashs framspelning till det matchvinnande 3-2-målet som var diskussionsämnet efter matchen.

– En fantastisk passning, säger Huselius.

Kristian Huselius jublar och Cory Schneider deppar.

Det återstod mindre än fem minuter av tredje perioden när Rick Nash tog en svängom i den offensiva zonen. Columbuskaptenens närvaro fick bland annat Mattias Öhlund att tappa bort Kristian Huselius, som smög in framför målet. Med allas ögon på sig kunde Nash ge ”Husse” ett öppet mål.

– Det var en fantastisk passning, en stor prestation. Rick märkte att två av deras killar tittade på honom och slog en perfekt passning som jag kunde slå till direkt, säger Huselius till AP.

Segermålet blev punkten på en svängig afton där Vancouver tappade en 2-1-ledning i tredje perioden. Alexander Edler hade passningspoäng på Canucks båda mål medan tvillingarna Daniel och Henrik Sedin plockade upp varsin assist.

Fredrik Modin sköt Columbus 1-1-mål i den andra perioden. Framspelningen svarade Kristian Huselius för.

Johan Franzén fortsätter att göra mål för Detroit Red Wings. I natt kom säsongens elfte fullträff när Anaheim Ducks besegrades med 2-1.

28-åringens styrde in ett slagskott från Nicklas Lidström i den andra perioden, ett mål som betydde 1-1. Henrik Zetterberg hade också assist på målet.

Marian Hossa avgjorde sedan matchen med ett slagskott tidigt i den tredje perioden. Detroit dominerade matchen med eftertryck och hade bland annat 47-16 i skott.

Kim Johnsson gjorde i natt sin första match som lagkapten för Minnesota Wild. 32-åringen, som ska bära ”C:et” under december månad, hade en tuff kväll när Wild föll med 5-6 mot Colorado Avalanche. Johnsson hade visserligen en assist, men lämnade isen som minus tre och satt utvisad när Milan Hejduk sköt 4-3 för Colorado.

Bättre gick det för Colorados Daniel Tjärnqvist, som har ett förflutet i Minnesota. Han var plus två och är sammanlagt plus fem sedan debuten 24 november.

Henrik Tallinder, som har kritiserats av Buffalos coach Lindy Ruff på sistone, var inne på båda baklängesmålen när Sabres föll med 2-0 mot Nashville Predators på hemmais.

Nashvilles finländske rookiekeeper Pekka Rinne stoppade 30 skott och höll nollan för första gången i NHL-sammanhang.