HV71-spelaren anklagas för filmning

JÖNKÖPING/STOCKHOLM. HV71 gjorde tre mål i power play.

Efter utvisningen anklagar Sanny Lindström Per Ledin för filmning.

– Den här horribel. Ledin ramlar som vanligt, säger Färjestad-spelaren.

Jesper Fasth satte sitt femte mål den här säsongen och gav HV71 ledningen i power play efter halva den första perioden. Men Färjestad svarade direkt.

Mindre än minuten senare hade Marcus Paulsson satt 1-1.

I mitten av den andra perioden åkte Sanny Lindström ut för en interference på Per Ledin. Färjestad-spelarna var inte nöjd med domaren Thomas Andersson och i paus anklagade Lindström Ledin för att falla lätt.

– Den är horribel. Ledin ramlar som vanligt. Men domaren erkände efteråt att utvisningen var felaktig när han hade sett reprisen. Det hedrar honom, säger han.

”Erkänner att han gjort fel”

Tränaren Leif Carlsson höll med.

– När Ledin lägger sig ner, det är otur, det är ingen utvisning. Thomas erkänner att det är ett stort fel han har gjort. Det är sådant som händer med det är tungt, säger han.

Per Ledin försvarar sig dock:

– Om huvuddomaren tar en felaktig utvisning, vilket han erkänner, inte faan tänker jag bära hundhuvudet för den utvisningen, skriver han på Twitter.

Med Lindström i utvisningsbåset kunde Marcus Nilson sätta 2-1.

31 sekunder in i den tredje perioden ökade Jesper Fasth på till 3-1. Färjestad reducerade pånytt, men efter ytterligare ett power play kunde Rhett Rakhshani sätta 4-2.

Kort senare väckte Per Åslund Färjestads hopp när han satte 4-3, men närmare än så kom aldrig gästerna.

– Det är boxplay som tar död på oss. Det är för dåligt från vår sida, vi ger dem alldeles för mycket, säger Carlsson.