Tre raka vinster och 23–4 i målskillnad.

Men i natt tog det stopp för Sveriges Team 18 i UVM.

Kanada vann (4–2) och därmed blir det kvartsfinal mot Ryssland.

Tim Erixon.

Sverige U18-landslag gjorde en stark match mot Kanada i natt. Småkronorna pressade favoriten ända in i mål och Kanada avgjorde först i slutsekunderna med 4–2 i öppen kasse.

– Vi jobbar hårt i 60 minuter och det känns som om vi har kanadensarna på gaffeln ända in till slutet, men vi får inte in pucken i mål, säger svenske lagkaptenen Anton Lander (Timrå) i ett pressmeddelande.

Ryssland i kvarten

Positivt för Sverige: båda målen kom i power play.

Gabriel Landeskog (Djurgården) och Tim Erixon (Skellefteå) reducerade till 1–2 och 2–3 i andra perioden.

– Vi spelar bra i power play och box play. I fem mot fem har vi däremot tyvärr inte riktigt förmågan att skapa heta chanser trots stort puckinnehav, säger förbundskaptenen Stephan "Lillis" Lundh.

U18-landslaget, som startat med tre raka segrar, tvingas nu upp i en kvartsfinal mot Ryssland. Den matchen går på fredag morgon, svensk tid.