Dagens namn: Brynolf

Matchfakta 14/5

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-05-14

Philadelphia–Pittsburgh 1-4 (1-2, 0-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (5.03) Ryan Whitney 1 (Sidney Crosby, Sergei Gonchar) spel fem mot fyra, 0-2 (7.41) Marian Hossa 7 (Sidney Crosby), 1-2 (10.59) R.J. Umberger 10 (Vaclav Prospal, Daniel Briere).

Tredje perioden: 1-3 (9.58) Ryan Malone 4 (Petr Sykora, Evgeni Malkin), 1-4 (19.06) Marian Hossa 8 (Hal Gill) spel fem mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 18-25 (5-8, 3-9, 10-8).

Utvisningar, Philadelphia: 3 x 2 min.

Pittsburgh: 3 x 2 min.

Publik: 19 965 (i Wachovia Center).

Målvakter:

Philadelphia: Martin Biron 87,5% istid 59.42 (21 räddningar).

Pittsburgh: Marc-André Fleury 94,4 % istid 59.55 (17 räddningar).

Matchen: Tolv matcher, elva segrar. Precis som Detroit Red Wings visar inte Pittsburgh Penguins sina motståndare någon barmhärtighet i dessa Stanley Cup-slutspel. Efter nattens 4-1-seger på bortais i Wachovia Center är Penguins bara en seger från sin första final sedan 1992.

Som om inte Pittsburghs offensiva spel vore starkt nog för att knäcka vilken motståndare som helt, så har nu även det defensiva spelet blivit ramstarkt. I natt tilläts Philadelphia bara skjuta 18 skott på mål.

– Det här måste ha varit vår bästa defensiva insats i hela slutspelet, tror backen Ryan Whitney, som gav Pittsburgh ledningen under ett powerplay tidigt i första perioden.

– Vi är bara fem segrar ifrån vårt mål, men nästa match är så himla viktig. De kommer att spela för sin säsong.

Skruvstädet har alltså dragits åt kring Philadelphia, som till skillnad från sina seriesegrar över Washington och Montréal inte har fått den vassa typen av målvaktsspel från Martin Biron. I natt släppte Biron in ett par förhållandevis enkla skott. Bland annat Marian Hossas 2-0, där Philadelphiamålvakten reagerade sent på slovakens rappa skott sedan hans försvarare nästan backat ned i knäet på honom.

Till saken hör också att laget saknar två av sina absolut viktigaste backar i Kimmo Timonen (blodpropp) och Braydon Coburn (ögonskada). Två spelare som brukar logga över 20 minuters istid per match.

– Det är rätt enkelt, vi har inte råd att förlora igen. Men vi kommer inte att ge upp. Vi kommer att kliva ut i match fyra och ge allt vi kan, säger Flyersforwarden Joffrey Lupul till AP.

Bara 1942 års Toronto Maple Leafs och 1975 års New York Islanders har klarat av att vända ett 0-3-underläge i matcher i Stanley Cup-historien. Natten mot fredag måste Philadelphia börja med att vinna match fyra för att han chansen att göra om den osannolika bragden.

Pittsburgh leder med 3-0 i matcher.