Dagens namn: Åsa, Åslög

Femte raka förlusten för krisklubben

Publicerad 2017-01-13

Nyförvärvet Edwin Hedberg spelklar och viktige Ludvig Rensfeldt tillbaka från skada.

Men SHL-jumbon Rögle förlorade femte raka matchen när HV71 knep en 1–3-seger i Ängelholm.

– Vi måste visa mer känslor, säger Anders Eldebrink i C More.

Rögles kris blir allt djupare.

Mot HV71 hoppades Ängelholmslaget kunna bryta den fyra matcher långa förlustsviten när man förstärkt laget med nyförvärvet Edwin Hedberg och comebackande Ludvig Rensfeldt. Men i stället blev det ännu en tung förlust.

SImon Önerud satte 1–0 på ett direktskott i första perioden.

Sundh avgjorde

19-åringen Simon Ryfors kvitterade med en läcker soloprestation i boxplay där han först tog ner pucken på volley och sedan läckert trädde in 1–1 bakom Linus Söderström. Men den glädjen varade bara i drygt sex minuter innan Oscar Sundh kunde sätta matchavgörande 1–2 på en två mot ett-omställning där Kevin Stenlund stod för assisten.

Rögle jagade kvittering men i stället satte Erik Christensen en sista kasse i öppen bur.

– Poängen är vi jättenöjda med, vi krigar. Men tredje perioden är inte jättebra, vi ger dem för mycket ytor, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Segern tar HV71 upp till femte plats med 57 poäng. Rögle är fast förankrade som jumbo, med nio poäng upp till Örebro på fast mark.