Uppdaterad 20.26 | Publicerad 20.22

Hockeyallsvenska Björklöven upprepade bedriften från tidigare i veckan.

För andra gången på tre dagar besegrades ett SHL-lag.

Umeålaget vände underläge 0–2 till seger 5–4.

När 5.32 var spelat av den första perioden mellan Luleå och Björklöven, i lagens respektive genrep inför seriestart, ledde norrbottningarna med 2–0 efter mål från Brendan Shinnimin och Linus Omark.

Där tog det roliga slut för hemmalaget.

Hockeyallsvenska Björklöven vände på steken i den andra perioden när man gick från 0–2 till 4–3 efter generöst försvarsspel från Luleå. Fredrik Forsberg svarade för två av målen.

Fem raka förluster

I den tredje fyllde Joel Mustonen på innan Pontus Andreasson stod för ett läckert reduceringsmål i slutminuterna när han lurade två försvarare och målvakten och sedan lade pucken i tom bur.

Men närmare kom inte Luleå som därmed kan summera en försäsong med fem raka förluster efter att inledningsvis vunnit mot hockeyettanlaget Boden och Kärpät.

För ”Löven” var det andra raka segern mot SHL-motstånd på bara några dagar. Tidigare i veckan lade man Modo på rygg, 6–5.