Dagens namn: Lilian, Lilly

Fortsatt tungt för Frölunda – föll mot jumbon

Micke Larsson/TT

Publicerad 2023-03-02

Anthony Grecos, till vänster, Frölunda åkte på torsdagen på fjärde raka förlusten. SHL-jumbon Malmö vände 0–2 till 3–2-seger efter förlängning.

Frölundas famlande efter formen fortsätter.

Mot Malmö kom fjärde raka förlusten, trots att man tagit ledning med 2–0 i tredje perioden. Men Malmö kvitterade sent, och Carl Persson gjorde 3–2 till skåningarna i förlängningen.

– Vi går all in för det i sista minuten, säger Anton Wahlberg, som gjorde 2–2 för Malmö, till C More.

Frölundas sjuk- och skadelista är lite kortare nu. Jacob Nilsson och Ryan Lasch gjorde comeback mot Malmö, medan Jan Mursak, Max Friberg och Patrik Carlsson fortfarande saknas.

Tabelljumbon Malmö hade tre segrar i sina fyra senaste matcher.

Hemmalaget var hetast i första perioden, och sköt 15 skott på mål mot Brandon Maxwell i Malmöburen. Skärpa saknades dock ibland, inte minst i avsluten.

Mer fart i Frölunda

Men för Frölunda var det ett klart steg framåt, jämfört med de två senaste matcherna.

– Det är mycket som bättre, tycker jag. Passningsspelet framför allt, farten genom mittzon, säger Joel Lundqvist, Frölundas lagkapten, till C More efter första perioden.

Andra akten blev inte olik den första. Och det stod fortfarande 0–0 efter 40 minuters spel.

Därmed hade Frölunda inte gjort ett enda mål på fem perioder i SHL. Malmö hade å andra sidan hållit nollan lika länge – en klar uppryckning för bottenlaget.

– Vi har fokuserat väldigt mycket på försvarsspelet, säger Malmöbacken Oliver Lauridsen till C More om lagets utvecklingskurva.

– Det ska vara det som håller oss kvar i matcherna, och det som räddar den här säsongen för oss, tillägger Lauridsen.

Lasu hittade rätt

Det blev dock lite väl mycket försvarsspel för Malmö mot Frölunda, även om Brandon Maxwell i målet var bra.

Efter 6.27 i tredje perioden gjorde Nicklas Lasu 1–0 till Frölunda, helt fri på en passning från Ryan Lasch. Några minuter senare ordnade Frölundas tonårskedja 2–0, med David Edström som målskytt.

Kim Rosdahl och Anton Wahlberg kvitterade med var sitt sent mål för Malmö.