NHL-SVEPET: Bjöd på ”Showtime!” när Detroit vann

NEW YORK. En ikon nådde en klassisk milstolpe på Manhattan och en annan ställde till med det han själv brukar kalla ”showtime” i Detroit.

Det och mycket annat berättar vi om i nattens NHL-svep.

NHL

NATTENS SHOWTIME

Patrick Kane har i många år utbrustit ”Showtime!” när han gjort bra saker på isen och i natt var det dags igen.

Matchen mellan Detroit och New Jersey i Little Caesars Arena stod 3-3 när han i ett powerplay med tre och en halv minut kvar fick pucken av Lucas Raymond på blålinjen, trampade in mitt i slottet och vispade in pucken bakom Jacob Markström.

– Varenda gång han får pucken händer det någonting, det är bara för oss andra att se till att passa honom, jublar lagkamraten Alex DeBrincat-

Raymond stod för ytterligare en assist och Simon Edvinsson spelade fram till det 5-3-mål Michael Rasmussen också hann sätta i tom kasse i slutet.

För Devils hade Jesper Bratt en assist.

Detroit-jubel i natt.

NATTENS MILSTOLPE

Det var målvaktsveteranen Sergej Bobrovskij som med Floridas 3-1-triumf mot New York Rangers på Madison Square Garden blev den snabbaste keepern i historien att nå 400 segrar. Och han stod verkligen för en insats värdig ett sådant jubileum. 36-åringen från Sibirien radade upp kanonräddningar och stal givna mål av sådana som Chris Kreider och Filip Chytil.

– Ja, han var helt otrolig. Kul att se när han nådde en sådan milstolpe, konstaterar svenske backstjärnan Gustav Forsling.

Som själv svarade för en assist i en match regerande mästarna i praktiken avgjorde med två snabba mål redan i början av första perioden.

NATTENS FÖRLÄNGDA SVIT

Winnipeg Jets är fortfarande helt obesegrade. Det kändes som de i nattens framträdande i Seattle var lite illa ute när Seattles Matty Berniers kvitterade till 3-3 med mindre än tre och en halv minut kvar, men i förlängningen lyckades Nikolai Ehlers säkra sjunde raka segern – av sju möjliga.

NATTENS BRUTNA SVIT

Calgary Flames är inte längre obesegrade. De förlorade nattens hemmamatch mot Carolina med 4-2.

– Vi spelade riktigt bra andra halvan av matchen, men det var inte tillräckligt, konstaterar svenske lagkaptenen Mikael Backlund.

Han assisterade till det ena av hemmalagets mål och Rasmus Andersson till det andra.

NATTENS ARGASTE COACH

Bostons båsboss, Jim Montgomery, har haft svårt dölja sin frustration över mindre inspirerade insatser senaste veckan – och han blev inte gladare när han i natt bevittnade tredje raka förlusten, mot Dallas hemma i TD Garden med 5-2.

– Om man inte har fokus på vanor och detaljer blir det svårt i den här ligan. Vi fallerar just nu och det har att göra med vår attityd, fräser ”Monty”.

NATTENS EVIGA LOSERS

Nä, San Jose Sharks lyckades inte vinna heller mot ett halvdant Kings i LA och en besvärande nolla lyser fortfarande i vinstkolumnen.

Ett litet, litet hopp tändes när Mikael Granlund reducerade till 3-2 med en minut kvar, men närmare än så kom aldrig hajarna.

Alex Wennberg kunde trösta sig med att assist till båda målen.

NATTENS AVSLUTADE SMEKMÅNAD

Det är inte längre lika kul för ”nya” Utah Hockey Club. Till skillnad från mot Ottawa för ett par dygn sedan lyckades de visserligen göra ett mål hemma mot Colorado i natt, men det räckte inte långt. Avalanche vann komfortabelt med 5-1.