Dagens namn: Stella, Estelle

”Linkan” blev störst när Dif vann länsderbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-19

Slog Mikael Johanssons poängrekord i klubben

Tuff och tät hockey över hela banan. Två framtidsmålvakter som storspelade. Där har ni huvudingredienserna i länsderbyt som Djurgården vann över Södertälje med 3–1. Anrättningen kryddades med ett nytt klubbrekord.

Fredrik Linkan Bremberg.

När Fredrik Bremberg spelade fram Jiri Marusak till tjeckens 2–0-mål i tredje perioden innebar det ”Linkans” andra assist i matchen och hans 438:e poäng totalt i djurgårdströjan. Därmed är han Difs bästa poängplockare genom tiderna.

Ställningskrig förutspåddes och det var vad publiken fick. Efter halva första perioden började dock hemmalaget få grepp om händelserna och samlade sakteliga ihop till ett ledningsmål.

När domaren Ulf Rönnmark visade ut Ragnar Karlsson efter 14.30 orkade inte SSK stå emot. I powerplay fick Dif-snipern Patric Hörnqvist tillräckligt med tid för att pricka in 1–0 i fritt läge framför mål.

– Ruggigt skönt, säger målskytten lakoniskt till ppv.

I slutet av perioden fick SSK chansen i spel fem mot tre men Dif höll undan till en rättvis pausledning, mycket tack vara storspelande målvakten Daniel Larsson.

– Han är nog elitseriens bäste målvakt för tillfället, berömmer Hörnqvist.

Skotten i första perioden, förkrossande 14–6.

Södertälje höjde sig något i mittakten men mesta mästarna fortsatte att följa sin taktik med aggressivt försvarsspel över hela banan. När SSK fick iväg något skott på mål var lugnet från Boden, Daniel Larsson, omutlig.

Efter halva matchen sprack en av Hovets plexiglasskivor och spelarna fick bege sig in i omklädningsrummen.

– Det kom lite oväntat och är nog bättre för dem nu när vi har fått lite tryck, säger Södertäljes Linus Videll till ppv.

– Det kan man bara spekulera i, kontrar Djurgårdens Jimmie Ölvestad.

Efter avbrottet lyckades inte gästerna komma upp i samma nivå som tidigare.

– Vi har tagit många dumma utvisningar, i spel fyra mot fem vinner man inga matcher, säger SSK:s Stefan Pettersson.

Tredje perioden var öppnare än de två förgående, först gjorde alltså Jiri Marusak 2–0. En stund senare reducerade Stefan Pettersson efter en dråplig situation där Larsson i Dif-målet stötte in pucken i eget mål. Men SSK kom inte närmare, istället pangade David Printz in matchavgörande 3–1 med ett mäktigt slagskott.

Målvaktsmatchen mellan jämngamla Jhonas Enroth och Daniel Larsson vanns av den senare på poäng men båda tillhörde topparna i sina respektive lag.