Chicago vann och är just nu NHL:s bästa lag

Detroit bjöd publiken på två riktiga drömstraffar.

Men – det var Chicago som tog hem segern efter straffläggning, 4–3.

Datsjuk ”trollade” på isen.

Det blev ett underhållande och svängigt möte i Joe Louis Arena.

Troy Brouwer gav Chicago ledningen med ett snärtigt handledsskott och Patrick Kane ökade på till 2–0 i power play.

Men med 49 sekunder kvar av första perioden reducerade Nicklas Lidström, assisterad av Henrik Zetterberg, med ett rappt skott som gick i mål via stolpen.

”Zäta” brände friläge och straff

Henrik Zetterberg kvitterade sedan efter ett fartfyllt anfall, men Patrick Sharp såg till att Chicago ledde inför tredje perioden.

Där kvitterade Patrick Eaves, assisterad av Nicklas Lidström, och förde matchen till förlängning.

Henrik Zetterberg missade ett friläge och matchen avgjordes via straffläggning.

Detroit svarade där för två riktiga konstnummer. Pavel Datsjuk satte en straff som starkt påminde om Linus Omarks mot Schweiz och Todd Bertuzzi snurrade nästan ett helt varv innan han la in en backhand bakom Antti Niemi.

Chicago – bäst i NHL

Trots det var det Chicago som avgick med segern. Henrik Zetterberg hade chansen att avgöra, men träffade ribban. Dan Cleary missade i skiljestraffarna och Patrick Sharp avgjorde då han snärtade in pucken bakom Jimmy Howard.

Det var andra dagen i rad som Detroit föll efter straffar.

Målvakten Antti Niemi var en stor matchvinnare för Chicago med 35 räddningar. Segern innebär att Chicago har 72 poäng, flest av alla lag i NHL.