Dagens namn: Brynolf

Detroits svit bruten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-14

Han hade legat däckad med körtelfeber. I comebacken var det dock Steve Mason som däckade Detroit Red Wings segersvit. Columbusmålvakten stoppade 32 skott och frustrerade Detroitsvenskarna i nattens 3-2-seger.

Detroit Red Wings klev självsäkert in i bortamatchen mot Columbus Blue Jackets med sex raka segrar. Ett desperat hemmalag, som slåss för klubbens första slutspelsplats, såg till att bryta ”rödvingarnas” segersvit.

Bakom segern stod den 20-årige rookiemålvakten Steve Mason, som var tillbaka i spel efter att ha missat tre matcher med körtelfeber. Mason motade 32 skott och höll fortet under ett par kaotiska slutminuter när Red Wings frenetiskt jagade en kvittering. Bland annat stoppade han Henrik Zetterbergs jätteläge med 38 sekunder kvar att spela. ”Zäta” fick därmed lämna isen poänglös för andra matchen i rad.

Red Wings mål gjordes av Nicklas Lidström och Mikael Samuelsson. Den sistnämnde har därmed gjort fyra mål på sina sex senaste matcher. Lidström hade i vanlig ordning mest istid av samtliga spelare på isen, 27.14.

Tomas Holmström (ljumskbråck) och Johan Franzén (hand) saknades hos gästerna.

Kristian Huselius och Christian Bäckman spelade för Columbus utan att utmärka sig i poängprotokollet.

Douglas Murray och hans San José Sharks besökte Buffalo Sabres i natt. För andra matchen i rad föll Sharks efter straffar, 5-6, sedan Derek Roy skjutit hemmalaget till seger.

Murray lämnade isen med plus två i plus- och minuskolumnen efter att ha spelat närmare 18 minuter.

I Buffalo saknas allt jämt Henrik Tallinder med en axelskada.

Matchen föregicks av en tyst minut för att hedra dödsoffren i den flygolycka som tog plats i Buffalo på fredagen då 50 personer avled.

Johnny Oduyas New Jersey Devils tog en prestigeseger i hemmamötet med Per-Johan Axelssons Boston Bruins. Backen Bryce Salvador gjorde matchens enda mål i den andra perioden.

New Jerseys målvakt Scott Clemmensen höll nollan för andra gången på en vecka. Han har varit sensationellt bra den här säsongen, men lär snart tvingas flytta på sig då Martin Brodeur snart är redo för comeback efter sitt långa skadeuppehåll.

Bara två Devilsspelare hade mer istid än Johnny Oduya (19.42). Per-Johan Axelsson (14.14) var inne på baklängesmålet.

Ett enda mål blev det även i matchen mellan St. Louis Blues och Chicago Blackhawks. Där avgick Blues med segern sedan Brad Boyes skjutit 1-0 i ett tidigt powerplay i den tredje perioden.

Alexander Steen och Patrik Berglund var de svenska inslagen på isen.