NEW YORK. Washington hade ledningen med 2-0 efter halva matchen.

Ändå blev det stryk med 4-2 mot bittra rivalen Philadelphia.

Ända sedan förra årets slutspelsserie har matcherna mellan Capitals och Flyers varit känsloladdade tillställningar.

Nattens möte i Verizon center var inget undantag.

Det käftades och vevades och small i sargerna kvällen igenom – till publikens förtjusning.

Resultatmässigt såg det länge ut som att hemmalaget skulle dra det längsta strået.

Nicklas Bäckström smekte in 1-0 med en backhand efter lysande skottfint av Alexander Ovetjkin i ett powerplay precis i början av första perioden – och i början av andra ökade samma Ovetjkin på till 2-0 efter att helt enkelt ha stulit pucken i Flyers-zonen.

Gästernas fick dock Claude Giroux reducera efter halva matchen sedan kom några ödesdigra minuter i tredje perioden då hela matchen vände.

•09.11: Scott Hartnell kvitterade.

•10.36: Jeff Carter gav Philadelphia ledningen.

•12.30: Arron Asham ökade på till 4-2.

Sedan stängde Flyers sin egen zon och matchen var över.

Capitals-coachen Bruce Boudreau har lätt att hålla sig för skratt efteråt.

– Vi spelade på deras villkor istället för våra egna och uppträdde ganska korkat emellanåt, säger han till AP.