Bröt Malmös svit – och tog storseger

Publicerad 2014-01-08

Malmö tog ledningen redan efter sju sekunder.

Trots det lyckades Oskarshamn vinna med 6-2 och bryta skåningarnas fem matcher långa segersvit.

– Vi vet att vi kan vinna mot alla lag i den här ligan, säger tvåmålsskytten Arsii Piispanen.

Oskarshamn fick sämsta tänkbara start på hemmamatchen mot Malmö. Efter en fräckis vid första nedsläpp kunde Henrik Hetta överlista Stefan Steen i IKO-kassen redan efter sju sekunder.

– Riktigt bra start. Vi har en liten variant som vi kör där och den gick hem i dag, sa Henrik Hetta till S24 efter den första perioden.

Men trots drömstarten skulle Malmö lämna isen som förlorare för första gången på sex matcher.

I slutet av den första perioden kontrade Francois Bouchard in 1-1 och i mittperioden gjorde Arsi Piispanen både 2-1 och 3-1.

– Det andra var tur. Jag försökte passa till (David) Rodman på andra sidan, men jag är glad att den studsade den vägen nu. Alla mål räknas, det är fint, sa Arsii Piispanen.

”Det räcker...”

Malmö reducerade visserligen genom Robin Alvarez, men innan den andra perioden var över hade Andreas Valdix åter gett Oskarshamn en tvåmålssledning.

I en grinig tredjeperiod gjorde sedan Francois Bouchard sitt andra mål för kvällen innan Victor Svensson fastställde slutresultatet till 6-2.

– Vi vet att vi kan vinna mot alla lag i den här ligan. Vi måste bara göra ett bra jobb. Det räcker, sa Arsii Piispanen.

I den jämna allsvenska tabellen – där endast fem poäng skiljer mellan sexan Mora och tolvan Björklöven – avancerade Oskarshamn till nionde plats i och med segern.

I inledningen av den andra perioden vände Asplöven – där tränaren Per Kenttä snackade till sig ett matchstraff – ett 0-2-underläge till ledning med 3-2. Norrbottningarna vann till slut också efter straffar och tog första bortasegern på fyra försök.

Matt Fornataro gjorde sitt första mål sedan återkomsten till Västerås i mötet med jumbon Troja-Ljungby. Troja reducerade med 45 sekunder kvar av den tredje perioden, men Västerås kunde ändå vinna med 3-2.