Dagens namn: Nils

Hadelöv stoppade Västerås

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-27

Paulsson gjorde matchens enda mål

Andreas Hadelöv stoppade samtliga 19 skott när Skellefteå AIK besegrade Västerås IK i hockeyallsvenskan med 1–0. Västerbottningarna toppar därmed serien på 36 poäng, två före Malmö som har en match mindre spelad.

– Kul att vara i ett lag som har framgång, sade Hadelöv som tidigare spelat i Malmö.

Matchhjälten Andreas Hadelöv var nära att bli syndare när han minuten före slutet blev utvisad sedan han skjutit pucken upp på läktaren. Men trots numerärt överläge och spel sex mot fyra lyckades inte Västerås få hål på storspelande Hadelöv.

– Det har varit ett par tuffa matcher på slutet utan att vi fått utdelning, men det var skönt att vinna idag, sade Hadelöv till Viasat Sport.

Skellefteås segermål var snyggt, Fredrik Bergquist hittade Andreas Paulsson med en perfekt passning på blå linjen. Paulsson var iskall i avslutningen ensam med VIK-målvakten Fredrik Eriksson och slog in pucken i öppet mål.

Seriens andra Västerbottenslag Björklöven var på väg mot seger borta mot AIK men två mål sista tio minuterna av hemmalaget innebar 2–2 vid full tid. Jimmie Svensson reducerade till 1–2 när sju och en halv minuter återstod. När bara 1.53 återstod kvitterade Linus Videll och förlängningen blev mållös.

Daniel Olofsson gjorde ”Lövens” första mål efter 1.40 i den andra perioden, Filip Hollström ökade på till 2–0 i början av den sista.

Topplaget Rögle tog en säker trepoängare efter 6–4 hemma mot Nybro. Landslagsspelaren Kenny Jönsson vilade åter men Rögle spelade stabilt och vann igen efter mål av Mikael Svensk, Niklas Karmag, Henrik Elofsson, Daniel Josefsson, Patrik Tano och Henrik Eriksson. Av matchens tio mål kom åtta i slutperioden.

Almtuna ångar på i toppskiktet och ligger kvar på fjärde plats efter 6–4 borta mot Arboga. Bottenlaget Sundsvall tog en enkel seger hemma mot Hammarby med 7–2 och fick därmed häng på en fast plats i serien.