Dagens namn: Brynolf

”Alfie” visade vägen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-15

Daniel Alfredsson.

När krislaget behövde hjälp klev kaptenen fram. Daniel Alfredsson såg med ett mål och två assists till att ge Ottawa Senators sin andra seger på två dagar när Atlanta Thrashers besegrades med 3-2.

– Vi visar karaktär, säger coachen Craig Hartsburg.

Gårdagens 5-1-seger över Carolina Hurricanes stoppade en fem matcher lång förlustsvit för Ottawa Senators. I natt startade laget i stället en segersvit. Bakom bortavinsten mot Atlanta Thrashers stod Daniel Alfredsson.

Den svenske lagkaptenen kvitterade matchen till 1-1 i ett powerplay. Efter en öppnande passning i sidled från Jason Spezza sköt Alfredsson ett stenhårt direktskott som gick in via Atlantamålvakten Kari Lehtonens ena stolpe. Senare i den första perioden bjöd Alfredsson tillbaka och spelade fram till Spezzas 2-2-mål. Även det i numerärt överläge.

Spelare med karaktär

I slutet av den andra perioden föll sedan avgörandet. Veteranen Dean McAmmond, som bröt en 21 matcher lång måltorka mot Carolina, blev frispelad av finländarens Jarkko Ruutu och satte 3-2, som också blev slutresultatet.

– Humöret var bra därute. Killarna kämpar hårt och visar karaktär, säger Ottawas coach Craig Hartsburg till AP och kan åtminstone temporärt sluta frukta för sitt jobb.

I Atlanta lämnade fjolårssuccén Tobias Enström isen poänglös för 14:e matchen i sträck.