Dagens namn: Brynolf

Nu kan Dallas fans le igen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-21

Marty Turco omfamnas av Trevor Daley.

Efter fem år av uteblivna slutspelsframgångar kan Dallas Stars fans le igen. I natt blev deras lag klart för den andra slutspelsomgången efter att ha slagit ut de regerande Stanley Cup-mästarna, Anaheim Ducks.

– Vi vill vinna alltihop, säger Dallas målvakt Marty Turco.

NHL

Dallas Stars var en stormakt i NHL under 1990-talet med Stanley Cup-triumfen 1999 som höjdpunkt. Därefter har organisationen emellertid hamnat på mellanhand. Inte sedan 2003 hade laget tagit sig förbi den första slutspelsomgången, men tidigt på måndagsmorgonen kom trendbrottet.

Vände på 52 sekunder

Hemma i American Airlines Center satte Stars den sista spiken i Anaheim Ducks kista. Laget vann med 4-1 efter att ha tillverkat samtliga mål i den tredje perioden. Därmed går man vidare till den andra slutspelsomgången via 4-2 i matcher mot de regerande mästarna.

– Det skulle vara enkelt att vara nöjd och stanna här, men så är inte fallet, säger Marty Turco till AP. Vi vill vinna alltihop och känner att vi är och har varit kapabla till det tidigare. Det är därför vi varit så besvikna de här senaste åren.

Anaheim gick in i den tredje perioden med en 1-0-ledning, målet inprickat av Corey Perry tidigt i den andra perioden.

På 52 sekunder i upptakten av tredje perioden vände matchen. Skottvillige backen Stephane Robidas sköt 1-1 i powerplay efter 1.18 varpå veteranen Stu Barnes forcerade in ett ledningsmål som svenske backen Nicklas Grossman var involverad i.

”Oerhört bra jobb”

Därefter spelade Dallas stabilt i defensiven och Loui Eriksson kunde definitivt säkra segern när han frispelad av Brad Richards lyfte in sitt tredje slutspelsmål 2.18 före slutsignalen. Joel Lundqvist hade passningspoäng på målet.

Mike Modano avrundade med att sätta 4-1 i tom kasse.

– Det här känns rätt bra. Våra unga killar har gjort ett oerhört bra jobb. Det är kul att få se dem uppleva en sådan här framgång, ler Modano.