Bostons succé bara fortsätter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-12-22

Per-Johan Axelsson spelade fram till det avgörande målet

Per-Johan Axelsson och hans Boston Bruins ångar på i toppen av Western conference.

I natt tog laget sin 24:e seger för säsongen. Detta sedan Axelsson spelat fram till det avgörande målet i 6-3-vinsten över St. Louis Blues.

Matchvinnare Per-Johan Axelsson var med och avgjorde för sitt Boston.

Per- Johan Axelsson har inte direkt gjort sig känd som en poängproducent under sina år i NHL. Nattens framspelning till Michael Ryders matchvinnande 4-3-mål osade det dock offensiv talang om. Från sin vänsterkant inväntade ”Pebben” tålmodigt att Ryder skulle bli ren framför kassen. När luckan öppnade sig slog han en perfekt passning som lagkamraten förvaltade på bästa sätt.

Assisten var Axelssons elfte för säsongen. Målskyttet har det gått trögare med. På 30 matcher har det bara blivit ett mål – som dessutom kom i tom kasse. Det har inte hindrat Boston från att vara en segermaskin. I och med nattens vinst är laget bara tre pinnar efter San José Sharks (55 poäng) som har flest poäng i ligan.

I St. Louis lämnade både Alexander Steen och Patrik Berglund hemmarinken utan poäng, trots rikligt med istid. Steen spelade över 19 minuter, Berglund mer än 16.

Johnny Oduya hade över 21 minuters istid när New Jersey Devils slog Philadelphia Flyers efter straffar, 3-2. Svenskbacken var dock minus ett i plus- och minusstatistiken.

Jeff Carter gjorde ett av målen för Flyers och toppar NHL:s målliga med 25 fullträffar, en före Buffalos österrikare Thomas Vanek.

Daniel Tjärnqvist var ännu en gång petad när Colorado Avalanche föll med 0-3 mot Florida Panthers. Den 32-årige backen har bara deltagit i tio av 33 matcher den här säsongen.

Niclas Wallin saknades på isen när Carolina Hurricanes slog Montréal Canadiens med 3-2 efter förlängning. Finländaren Tuomo Ruutu gjorde segermålet.

33-årige Wallin har inte spelat sedan 6 december på grund av en benskada.