Dagens namn: Brynolf

Idiotisk utvisning sänkte Malmö i Skånederbyt

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-20

Rögle vann hett möte i sudden death

Malmö var på väg mot seger i Skånederbyt. Då tog Johan Björk en idiotisk utvisning – och i spel fem mot tre kunde Andrée Persson kvittera med sitt tredje mål för kvällen.

I sudden death avgjorde Jakob Johansson för Rögle.

– Björk ska inte få spela nästa match, säger expertkommentatorn Mathias Bosson i TV4 Sport.

Johan Björk i utvisningsbåset.

Med fyra minuter kvar av ordinarie tid ledde Malmö med 4–3 – men hade två spelare utvisade. Då drog Johan Björk på sig en otroligt korkad utvisning.

Efter avblåsning delade han ut en eftersläng som domaren inte kunde blunda för. I spel fem mot tre kunde sedan Andrée Persson dunka in kvitteringen och föra matchen till sudden death.

Fladderpuck avgjorde

– Jag hoppas att Torgny Bendelin och Bobo Simensen tar Johan Björk åt sidan och ger honom en läxa. Efter en sån grej ska han inte få spela nästa match, säger expertkommentatorn och förre Malmöspelaren Mathias Bosson i TV4 Sport.

Med bara 19 sekunder kvar av sudden death avgjorde Jakob Johansson till Rögles fördel. Kenny Jönsson snirklade runt i Malmözonen och spelade till Johansson vars skott tog en konstig båge och fladdrade in i mål.

Malmö i princip klart för kvalserien

Malmö såg annars ut att ha krånglat sig ur Rögles järngrepp. Efter att Martin Johansson satt 3–2 för Rögle i tredje perioden vände Malmö till 4–3 – på 29 rappa sekunder.

Jan Öberg fick fritt skottläge i slottet och hängde in kvitteringen och Marcus Paulssons isskott smet in mellan benen på målvakten Cristopher Nihlstorp.

Malmö lär trots tredje raka derbyförlusten klara kvalserieplatsen. Med fyra omgångar kvar skiljer fem poäng till trean Rögle och tio poäng till fyran Björklöven.