Publicerad 2011-12-17

Besegrade Pittsburgh med 6-4

Daniel Alfredsson.

Ottawa tog en tung seger i kampen runt slutspelsstrecket.

Hemma mot topplaget Pittsburgh blev det vinst med 6-4 efter ett riktigt målkalas i andra perioden.

Efter en mållös första period brakade det loss ordentligt i andra då Ottawa och Pittsburgh bjöd publiken i Scotiabank Palace på åtta mål – sju inom loppet av knappt 13 minuter. Daniel Alfredsson, 39, var en av målskyttarna och bidrog till segern med sitt 3-1-mål – svenskens nionde för säsongen – och en assist. ’Alfie’ tog sig in från den högra tekningscirkeln och avslutade med ett rappt handledsskott.

Leder assistligan

Hemmalagets segerarkitekt hette dock Jason Spezza som stod för hela fyra poäng, två mål och två assist, i matchen. Ottawas assistkung Erik Karlsson spelade fram till tre av målen och passerade därmed 100 NHL-poäng sammanlagt i karriären. Karlsson ligger efter nattens match i delad ledning i NHL:s assistliga bredvid Henrik Sedin.

New Jerseys svensk Adam Larsson bidrog med två assist när laget hemmabesegrade Dallas med 6–3.