Utjämnade kvartsfinalen – på 23 sekunder

Publicerad 2013-03-15

Två snabba sänkte Luleå i Scandinavium

Första matchen slutade med en överkörning.

I kväll tog Frölunda revansch och utjämnade kvartsfinalserien mot Luleå. Målen föll på bara 23 sekunder i första perioden – sedan spikade Julius Hudacek igen.

– Det går inte att spela dåligt i Scandinavium framför 11 000 människor, säger Frölunda-målvakten till C More.

I första mötet uppe i Luleå tog hemmalaget en övertygande 5-2-seger och såg till att sätta Per-Johan ”Pebben” Axelsson ur spel.

I andra mötet, i Scandinavium, replikerade Frölunda direkt i första perioden med en kvick dubblett.

Efter tio minuter och 44 sekunder spelade Christian Bäckman och Dick Axelsson fram Magnus Kahnberg till 1-0 i powerplay. Bara 23 sekunder senare snappade Sebastian Collberg upp Luleåbacken Pavel Skrbeks svaga passning och spelade fram Fabian Brunnström. 2-0 – och matchen över, skulle det visa sig.

Hudacek storspelade

Matchen hettade till: Joonas Vihko blev utbuad så fort han rörde pucken och första perioden avslutades med ett jätteslagsmål.

Men några fler mål blev det inte. Det kan Frölunda speciellt tacka målvakten Julius Hudacek: den 24-årige tjecken storspelade och motade 34 skott.

– Det går inte att spela dåligt i Scandinavium framför 11 000 människor, skojade Frölunda-målvakten i C More.

”Åka dit och försöka lura dem”

Resultatet innebär att matchserien nu är utjämnad till 1-1 inför söndagens match i Coop arena.

– Det behövde vi. Väldigt kul att det kom så mycket folk när vi lyckades vinna också, säger tränaren Kenta Johansson i C More och spånade lite inför returen:

– Det känns jättebra att åka upp dit och försöka lura dom, då gäller det att vi ”snäppar” upp ytterligare.