Äntligen, ”Bulan”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-22

Patrik Berglunds första mål på 13 matcher

NEW YORK. I natt lossande det äntligen för Patrik Berglund.

Han gjorde sitt första mål på 13 matcher när hans St. Louis slog New York Islanders – och det blev matchavgörande.

– Det var ett väldigt skönt mål, säger han.

NHL

Patrik Berglund, som trots att han gick direkt från Allsvenskan till NHL var en av ligans främsta rookies ifjol , har haft det aningen tungt under andra säsongen i Nordamerika.

Det gäller å andra sidan hela laget, som förväntades slå igenom på allvar efter sin fin avslutning i våras men

Nu verkar det dock ha vänt för båda parter.

Segern i natt var den andra raka – och 21-årige västeråsaren Berglund bidrog till den i högsta grad.

Ställningen hade varit 1-1 sedan början av matchen när han 15.23 in i andra perioden fick pucken vid sargkanten i höjd med offensiv blå, skar in i banen och sprätte upp pucken bakom Islanders-keepern Dwayne Roloson.

– That's the Berglund we know and love, vrålade tv-kommentatorerna nere i Missouri.

Själv nöjer sig ”Bulan” med att konstatera att det var ett skönt och viktigt mål.

– Jag tyckte inte alls vi spelade bra i andra perioden, därför kändes det väldigt skönt att få det målet, säger han till AP.

– Sedan kunde vi gå in i tredje med ett helt annat spel och göra ytterligare några mål.

Ja, särkilt bra trivdes den likaledes unge David Perron på grunden Berglund lade. Han prickade in både 3-1 och 4-1. Och det andra målet tillkom efter att han dragit en elegant fint mellan benen på sig själv.

– Vi tränar alltid på såna där ”move” och när tillfälle bjuds vill man ju använda dem, säger Perron till AP.

Räkna med ett få se det när veckans ”highlights” vevas.