Dagens namn: Brynolf

Matchfakta 14/10

Buffalo–Washington 7-3 (0-1, 4-0, 3-2)

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-10-14

Första perioden: 0-1 (11.24) Michael Nylander 2 (Nicklas Bäckström, Mike Green).

Andra perioden: 1-1 (14.51) Jaroslav Spacek 3 (Brian Campbell, Ales Kotalik) spel fem mot fyra, 2-1 (15.02) Maxim Afinogenov 1 (Thomas Vanek, Toni Lydman), 3-1 (17.29) Jason Pominville 2 (Jochen Hecht, Henrik Tallinder), 4-1 (19.23) Adam Mair 1 (Dan Paille, Brian Campbell).

Tredje perioden: 4-2 (7.29) Mike Green 1 (Brooks Laich), 5-2 (9.17) Brian Campbell 2 (Maxim Afinogenov, Derek Roy), 5-3 (11.29) Alexander Ovechkin 3 (Michael Nylander, Tom Poti) spel fem mot fyra, 6-3 (12.09) Derek Roy (Thomas Vanek, Brian Campbell), 7-3 (16.36) Jaroslav Spacek 4 (Ales Kotalik, Tim Connolly) spel fem mot tre.

Skott: 53-26 (13-4, 24-6, 16-16).

Utvisningar, Buffalo: 5 x 2 min. Washington: 8 x 2 min.

Publik: 18 690 (i HSBC Arena).

Målvakter: Buffalo: Ryan Miller 88,5% istid 59.40 (23 räddningar). Washington: Brent Johnson 86,8 % istid 60.00 (46 räddningar).

Svenskarna: Mål, assist, skott, utv min, +/-, istid

Henrik Tallinder, b, Buffalo 0, 1, 2, 0, +2, 18.13

Michael Nylander, f, Washington 1, 1, 4, 0, -1, 15.23

Nicklas Bäckström, f, Washington 0, 1, 0, 0, 0, 10.35

Matchen: Efter en trög start har Buffalo nu hittat tillbaka till fjolårsformen. Det märks inte minst i det offensiva spelet. I natt fick laget till en början slita ont för att få hål på Washingtons backup Brent Johnson. Men när 1-1-kvitteringen slutligen kom sent i den andra perioden, då lossnade det ordentligt.

– Vi försökte kasta allt vi hade på målet. Johnson stod på huvudet och spelade riktigt bra, men det var bara en tidsfråga innan några av skotten skulle gå in, säger centern Derek Roy till AP.

Hans Buffalo vann skottstatistiken med skrämmande 53-26.

Washingtons coach Glen Hanlon tyckte att hans mannar gav bort matchen.

– Vi hade kontroll på pucken och spelade rätt, men plötsligt började vi ge bort pucken och spela riskfyllt, är hans analys av raset.

Michael Nylander svarade för 1+1 medan Nicklas Bäckström hade assisten till ”Nyllets” mål. ”Bäckis” väntar fortfarande på sitt första NHL-mål.

Toronto-Pittsburgh 4-6 (2-1, 2-3, 0-2)

Första perioden: 0-1 (5.09) Erik Christensen 1 (Adam Hall), 1-1 (6.37) Darcy Tucker 1 (Hal Gill, Simon Gamache), 2-1 (8.39) Nik Antropov 4 (Jason Blake, Alexander Steen).

Andra perioden: 3-1 (0.55) Mats Sundin 3 (Nik Antropov, Pavel Kubina), 3-2 (6.31) Sidney Crosby 1 (Petr Sykora, Sergei Gonchar), 3-3 (6.50) Maxime Talbot 2 (Gary Roberts, Adam Hall), 3-4 (16.00) Ryan Malone 2 (Jordan Staal, Evgeni Malkin), 4-4 (16.27) Jason Blake 1 (Mats Sundin, Alexander Steen).

Tredje perioden: 4-5 (14.38) Sidney Crosby 2 (Darryl Sydor, Evgeni Malkin) spel fem mot fyra, 4-6 (19.10) Maxime Talbot 3 ( - ) spel fyra mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 27-52 (6-19, 15-17, 6-16).

Utvisningar, Toronto: 9 x 2 min, 1 x 10 min. Pittsburgh: 7 x 2 min.

Publik: 19 497 (i Air Canada Centre).

Målvakter: Toronto: Vesa Toskala 90,2% istid 59.00 (46 räddningar). Pittsburgh: Dany Sabourin 66,7 % istid 15.23 (4 räddningar), Marc-André Fleury 90,5 % istid 44.48 (19 räddningar).

Mats Sundin, f, Toronto 1, 1, 5, 2, -1, 22.23

Alexander Steen, f, Toronto 0, 2, 2, 0, -1, 24.38

Matchen: Det här var matchen Sidney Crosby hade väntat på. Efter en poängmässigt trög inledning på säsongen sköt fjolårets poängkung i NHL sina två första mål för säsongen på ett försvarssvagt Toronto i natt.

20-åringens andra fullträff i matchen betydde dessutom 5-4 och blev matchvinnande.

– Det där är ingenting jag varit särskilt oroad över, säger Crosby till AP. Om jag inte skaffade mig några lägen skulle jag kanske varit orolig, men det var egentligen bara en tidsfråga.

Pittsburghs spelare har under de första veckornas spel kritiserats av coachen Michel Therrien för att uppträda för dåsigt. I natt var målvakts- och försvarsspelet inte godkänt, men däremot fungerade det offensiva spelet till punkt och pricka.

I Toronto fick finländske målvakten Vesa Toskala fullt upp. Han stoppade hela 46 skott, men drog ändå kortaste strået i slutändan.

– Jag tycker synd om Vesa, han stoppar nästan 50 skott, men vi tar för många utvisningar och det utnyttjar de till slut, konstaterar Alexander Steen, som hade två assist för Toronto.

Montréal-Carolina 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)

Första perioden: 1-0 (1.12) Chris Higgins 1 (Saku Koivu), 1-1 (15.52) Cory Stillman 2 (Rod Brind’Amour, Jeff Hamilton) spel fem mot tre.

Andra perioden: 1-2 (19.26) Matt Cullen 3 (Erik Cole, Justin Williams) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-3 (19.44) Chad Larose 1 (Justin Williams) spel fem mot sex, mål i tom kasse.

Skott: 24-38 (4-13, 4-17, 16-8).

Utvisningar, Montréal: 7 x 2 min. Carolina: 5 x 2 min.

Publik: 21 273 (i Bell Centre).

Målvakter: Montréal: Cristobal Huet 94,6% istid 59.12 (35 räddningar). Carolina: Cam Ward 95,8 % istid 59.59 (23 räddningar).

Niclas Wallin, b, Carolina 0, 0, 2, 2, 0, 20.56

Matchen: Om Carolina Hurricanes flyttade sin verksamhet till Kanada skulle de antagligen trivas ypperligt. I natt tog laget sin tredje raka seger norr om gränsen. Efter segrar över Toronto och Ottawa tidigare i veckan var det nu Montréals tur att placeras på offeraltaret.

Powerplay-mål av Cory Stillman och Matt Cullen förstörde publikfesten i ett utsålt Bell Centre, där det var hemmapremiär för säsongen.

Enligt Carolinas formtoppade målvakt Cam Ward var det storsegern (7-1) som löste upp nervknutarna i laget.

– När du gör sju mål på en kväll betyder det vanligtvis att motståndet inte är så bra, men det ger ändå killarna självförtroende. Nu kan man se att vi tagit till fasta på det under den här bortaturnén, konstaterar 23-åringen, som vunnit fyra av fem starter den här säsongen.

Carolina har matcher i Pittsburgh och Philadelphia nästa vecka innan deras längsta bortaturné den här säsongen är över.

NY Rangers-Ottawa 1-3 (0-0, 0-3, 1-0)

Andra perioden: 0-1 (8.23) Dany Heatley 6 (Jason Spezza, Andrej Meszaros) spel fem mot fyra, 0-2 (8.40) Chris Phillips 1 (Chris Kelly, Antoine Vermette), 0-3 (9.15) Patrick Eaves 1 ( - ).

Tredje perioden: 1-3 (18.51) Jaromir Jagr 1 (Marcel Hossa, Scott Gomez).

Skott: 37-34 (7-15, 12-13, 18-6).

Utvisningar, N Y Rangers: 5 x 2 min, 2 x 5 min. Ottawa: 7 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 18 200 (i Madison Square Garden).

Målvakter: N Y Rangers: Henrik Lundqvist 91,2% istid 58.55 (31 räddningar). Ottawa: Martin Gerber 97,3 % istid 60.00 (36 räddningar).

Daniel Alfredsson, f, Ottawa 0, 0, 1, 2, -1, 25.12

Matchen: Genom att göra tre mål inom loppet av 52 sekunder i den andra perioden kunde Ottawa sänka New York Rangers i Madison Square Garden.

Henrik Lundqvist hade spelat stor ishockey mellan sina stolpar innan gästerna fick utdelning. Men det hjälpte föga i slutändan.

– I första perioden var vi överallt, och han gjorde några grymma räddningar. Därför blev det lite lustigt att vi fick tre så snabba mål, men vi kände att så fort vi fick hål på honom skulle fler mål följa. Och det gjorde det, säger Dany Heatley, som spräckte ”Henkes” nolla, till AP.

I Ottawas mål fortsätter schweizaren Martin Gerber att gå från klarhet till klarhet. Den tidigare Färjestadskeepern är allt jämt förstamålvakt för laget då ordinarie ettan, Ray Emery, återhämtar sig från en handledsoperation via spel i farmarligan AHL.

Fortsätter Gerber uppträda som han har gjort hittills kommer Emery emellertid att få slita hårt för att återta sin position.

Philadelphia-N Y Islanders 3-1 (0-0, 2-0, 1-1)

Andra perioden: 1-0 (6.37) Jeff Carter 2 (Joffrey Lupul, Randy Jones) spel fem mot fyra, 2-0 (8.46) Sami Kapanen 1 (Scott Hartnell, Derian Hatcher).

Tredje perioden: 2-1 (2.38) Josef Vasicek 2 (Brendan Witt, Ruslan Fedotenko) spel fyra mot fem, 3-1 (19.54) Jason Smith 1 ( - ) spel fem mot sex, mål i tom kasse).

Skott: 23-30 (5-6, 12-9, 6-15).

Utvisningar, Philadelphia: 2 x 2 min, 1 x 5 min. N Y Islanders: 5 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: ingen uppgift (i Wachovia Center).

Målvakter: Philadelphia: Martin Biron 96,7% istid 60.00 (29 räddningar). N Y Islanders: Rick DiPietro 90,9 % istid 58.54 (20 räddningar).

Matchen: Hemmapremiär i Philadelphia. Då kliver nye backen Jason Smith fram och visar varför han utsågs till lagkapten innan han spelat en enda match för klubben.

I slutsekunderna av nattens möte med Islanders gick den tidigare Edmontonbacken ned och täckte dödsföraktande ett skott, varpå han skickade in pucken i en övergiven Islanderskasse.

– Han kämpade hela kvällen. Och att kunna göra så där räddade matchen åt oss, säger Flyers målvakt Martin Biron tacksamt till AP.

I Philadelphia ser det tunga fjolåret ut att vara glömt. Sommarens spelartruppsrenovering har gjort laget till en vinnare igen.

– Vi vill skapa en ny identitet åt oss själva, och det känns som om vi är på rätt väg, säger nyförvärvet från Buffalo, Daniel Briere. Men nu får vi inte bli för exalterade. Vi är bara fyra matcher in i säsongen.

Hittills har Flyers tre segrar på fyra matcher. I fjol var laget sämst i hela NHL.

I New York Islanders var forwarden Chris Simon tillbaka i spel. Detta efter att ha avtjänat sin avstängning på 25 matcher efter överfallet på New York Rangers forward Ryan Hollweg i mars.

I Philadelphia avtjänade forwarden Jesse Boulerice den första matchen på sin 25 matcher långa avstängning. Precis som Simon använde Boulerice sin klubba som vapen när han crosscheckade Vancouvers forward Ryan Kesler i ansiktet tidigare i veckan.

Atlanta-New Jersey 5-6 (1-2, 3-1, 1-3)

Första perioden: 0-1 (1.46) John Madden 3 (Dainius Zubrus, Arron Asham) spel fem mot fyra, 1-1 (2.21) Darren Haydar 1 (Bryan Little, Brett Sterling), 1-2 (18.05) Patrik Elias 1 (Travis Zajac, Zach Parise) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 2-2 (0.22) Ilya Kovalchuk 2 (Slava Kozlov, Alexei Zhitnik) spel fem mot fyra, 3-2 (7.26) Garnet Exelby 1 (Darren Haydar, Bobby Holik), 4-2 (8.28) Bobby Holik 1 (Eric Boulton, Niclas Hävelid), 4-3 (19.41) Jay Pandolfo 1 (Paul Martin, John Madden).

Tredje perioden: 4-4 (3.04) Travis Zajac 1 (Patrik Elias, Brian Gionta) , 4-5 (12.05) Sergei Brylin 1 (Travis Zajac, Paul Martin), 5-5 (16.40) Ilya Kovalchuk 3 (Todd White, Ken Klee), 5-6 (19.32) Patrik Elias 2 (Paul Martin, Zach Parise) spel fem mot fyr.

Skott: 17-35 (4-12, 10-11, 3-12).

Utvisningar, Atlanta: 8 x 2 min. New Jersey: 3 x 2 min.

Publik: 15 606 (i Philips Arena).

Målvakter: Atlanta: Kari Lehtonen 82,9% istid 59.44 (29 räddningar). New Jersey: Martin Brodeur 70,6 % istid 60.00 (12 räddningar).

Niclas Hävelid, b, Atlanta 0, 1, 0, 2, +1, 26.19

Tobias Enström, b, Atlanta 0, 0, 2, 0, +1, 16.53

Johnny Oduya, b, New Jersey 0, 0, 0, 2, +2, 16.20

Matchen: Två lag utan självförtroende drabbar samman. Vad händer? Det blir naturligtvis en jäkla massa mål.

Atlanta, som fortfarande står utan seger den här säsongen, hade en 4-2-ledning halvvägs in i matchen. Men signifikativt för ett lag i motvind är att man inte har förmågan att döda matcher.

I Atlantas fall blev nattens nederlag mot New Jersey extra smärtsamt. Det återstod nämligen bara 28 sekunder av ordinarie speltid när den kritiserade forwarden Patrik Elias slog in segerpucken till 6-5.

– I natt hade jag turen på min sida för en gångs skull, säger tvåmålsskytten Elias till AP.

Atlantaspelarna hade svårt att skriva under på det.

– Vi spelade smart och bra i 30 minuter och hade en tvåmålsledning. Sedan bestämde vi oss för att ta vid där vi avslutade förra matchen, säger en inte alltför lycklig Bobby Holik, nyutnämnd lagkapten för Atlanta.

I Atlanta svarade 28-årige Darren Haydar för sitt första NHL-mål och hade dessutom en assist. Den kortvuxne forwarden var i fjol farmarligan AHL:s överlägset bästa spelare och gjorde då 122 poäng (41+81) på 73 matcher.

Nu återstår det att se om han är en man för NHL.

Florida-Tampa Bay 6-4 (3-0, 1-1, 2-3)

Första perioden: 1-0 (2.33) Nathan Horton 3 ( - ) spel fem mot fyra, 2-0 (4.39) Ruslan Salei 1 (Stephen Weiss, Rostislav Olesz), 3-0 (18.57) Stephen Weiss 1 (Nathan Horton, Ruslan Salei).

Andra perioden: 4-0 (2.34) Richard Zednik 1 (Ville Peltonen, Olli Jokinen), 4-1 (2.58) André Roy 1 (Craig MacDonald, Shane O’Brien).

Tredje perioden: 5-1 (1.26) Jozef Stümpel 1 (Olli Jokinen, Cory Murphy) spel fem mot tre, 5-2 (5.51) Vaclav Prospal 4 (Vincent Lecavalier, Brad Richards) spel fem mot fyra, 5-3 (8.00) Vaclav Prospal 5 (Vincent Lecavalier, Paul Ranger), 5-4 (8.44) Jan Hlavac 1 (Brad Richards, Brad Lukowich), 6-4 (12.32) Olli Jokinen 2 (Cory Murphy).

Skott: 28-44 (14-13, 6-17, 8-14).

Utvisningar, Florida: 8 x 2 min, 1 x 5 min. Tampa Bay: 9 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 15 801 (i BankAtlantic Center).

Målvakter: Florida: Tomas Vokoun 90,9% istid 59.51 (40 räddningar). Tampa Bay: Johan Holmqvist 73,3 % istid 22.09 (11 räddningar), Marc Denis 84,6 % istid 35.33 (11 räddningar).

Matchen: Olli Jokinen kunde inte ha valt en bättre match att skriva historia. Via ett mål och två assist i Floridaderbyt mot Tampa tangerade den finländske lagkaptenen Scott Mellanbys gamla klubbrekord i antal gjorda poäng i Pantherströjan.

– Inför säsongen var jag medveten om statistiken, men huvudsaken var att få med sig två poäng härifrån, säger Jokinen till AP.

28-åringen har gjort 354 poäng för Panthers under sina sju säsonger i klubben.

I nattens match såg Florida via fyra tidiga mål till att få Johan ”Honken” Holmqvist utbytt. Men trots en 4-0-ledning höll matchen på att bli spännande.

Tre obesvarade mål av Tampa tidigt i den tredje perioden tog gästerna från 1-5 till 4-5. Olli Jokinen såg dock till att ställa allt till rätta med sitt 6-4-mål i powerplay efter 12.32.

– Vi lärde oss en läxa i kväll. Vi kan inte slappna av mot ett bra lag, inte ens om vi leder med fyra, fem mål, konstaterar Jokinen barskt.

Nashville-Calgary 4-7 (1-1, 3-3, 0-3)

Första perioden: 0-1 (12.25) Jarome Iginla 2 (Adrian Aucoin, Anders Eriksson) spel fem mot fyra, 1-1 (18.57) Alexander Radulov 1 (Dan Hamhuis, David Legwand) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (3.26) Craig Conroy 1 (Jarome Iginla, Adrian Aucoin), 1-3 (6.39) Kristian Huselius 3 ( - ), 2-3 (9.48) Radek Bonk 3 (Jordin Tootoo, Vern Fiddler), 2-4 (13.27) Matthew Lombardi 3 (Rhett Warrener) spel fyra mot fem, 3-4 (17.07) Jason Arnott 3 (Jean-Pierre Dumont, Vern Fiddler), 4-4 (19.44) Jean-Pierre Dumont 3 (Martin Gelinas, Jason Arnott) .

Tredje perioden: 5-4 (4.02) Eric Godard 1 (Stephane Yelle, Mark Smith), 6-4 (7.37) Jarome Iginla 3 (Daymond Langkow), 7-4 (16.16) Kristian Huselius 4 (Daymond Langkow, Dion Phaneuf).

Skott: 25-30 (8-8, 9-11, 8-11).

Utvisningar, Nashville: 3 x 2 min, 1 x 5 min. Calgary: 4 x 2 min, 1 x 5 min.

Publik: 13 152 (i Sommet Center).

Målvakter: Nashville: Chris Mason 73,9% istid 47.36 (17 räddningar), Dan Ellis 85,7 % istid 12.23 (6 räddningar). Calgary: Miikka Kiprusoff 84 % istid 59.32 (21 räddningar).

Anders Eriksson, b, Calgary 0, 1, 0, 0, 0, 18.59

Kristian Huselius, f, Calgary 2, 0, 4, 0, -1, 17.09

Marcus Nilson, f, Calgary 0, 0, 1, 0, +1, 15.32

Matchen: Den här gången verkar Kristian Huselius trivas utmärkt med Mike Keenan bakom sig i båset. Keenan, som var den som tradade Huselius från Florida till Calgary, har efter en kall start börjat få upp ångan i lagets omklädningsrum.

En av kuggarna bakom vändningen är just Huselius, som prickade in sitt tredje och fjärde mål för säsongen i natt.

En annan viktig spelare som det lossnat för är lagkaptenen Jarome Iginla. I natt svarade han för två mål och en assist.

– Det känns väldigt bra att vinna två matcher på två dagar, särskilt som segrarna kommer på två väldigt tuffa ställen, säger Iginla till AP sedan Flames även vunnit drabbning i Dallas härom natten.

Hos Nashville var stämningen låg. Inte blev den bättre av publiksiffran i Sommet Center. Endast 13 000 åskådare hade hittat dit. Det duger inte om hockeyn ska ha en framtid i ”countryns Mecka”.

Chicago- Dallas 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)

Första perioden: 0-1 (13.48) Brenden Morrow 2 (Niklas Hagman, Mike Ribeiro) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 1-1 (19.58) Robert Lang 3 (Jonathan Toews) spel sex mot tre.

Fjärde peroden: 2-1 (0.43) Jason Williams 1 (Pat Kane, Robert Lang) spel fyra mot tre.

Skott: 40-18 (13-6, 6-8, 20-4, 1-0).

Utvisningar, Chicago: 5 x 2 min, 2 x 5 min. Dallas: 9 x 2 min, 2 x 5 min.

Publik: 11 868 (i United Center).

Målvakter: Chicago: Patrick Lalime 94,4 % istid 59.35 (17 räddningar). Dallas: Tobias Stephan 95 % istid 60.38 (38 räddningar).

Magnus Johansson, b, Chicago 0, 0, 1, 0, 0, 16.55

Mattias Norström, b, Dallas 0, 0, 0, 2, 0, 16.26

Loui Eriksson, f, Dallas 0, 0, 3, 0, 0, 13.06

Matchen: Surt, sa räven. Eller varför inte Dallas schweiziske rookiemålvakt Tobias Stephan, 23. I natt var han två sekunder från att hålla nollan – i sin NHL-debut.

Istället fick han lämna isen som en förlorare.

Chicago kvitterade mötet med Dallas när klockan hade nått 19.58 i tredje perioden. Framspelad av supertalangen Jonathan Toews satte veterantjecken Robert Lang 1-1 i spel sex mot tre. Detta sedan både Jeff Halpern och Mike Modano suttit utvisade för Dallas.

I förlängningen utnyttjade Chicago sedan det som återstod av sitt powerplay. 43 sekunder in sköt Jason Williams 2-1 efter att Toews skymt Stephan.

Schweizaren, med rötterna i Kloten, kan ändå se tillbaka på en stark NHL-debut. Han stoppade 38 av 40 Chicagoskott.

I Dallas var Loui Eriksson tillbaka i laget efter att ha varit petad de senaste fem matcherna. 22-åringen tog sig emellertid in i laget på en annan svensks bekostnad. I natt satt Joel Lundqvist på läktaren.

Colorado-Columbus 5-1 (1-0, 2-1, 2-0)

Första perioden: 1-0 (6.07) Joe Sakic 2 (Andrew Brunette, Wojtek Wolski).

Andra perioden: 1-1 (1.24) Rostislav Klesla 1 (Jiri Novotny, Fredrik Modin), 2-1 (3.56) Milan Hejduk 3 (Ryan Smyth, Paul Stastny) spel fem mot fyra, 3-1 (9.34) Milan Hejduk 4 (Scott Hannan).

Tredje perioden: 4-1 (1.21) Joe Sakic 3 (John-Michael Liles, Milan Hejduk) spel fem mot fyra, 5-1 (10.38) Joe Sakic 4 (Wojtek Wolski, Andrew Brunette).

Skott: 26-25 (7-9, 12-10, 7-6).

Utvisningar, Colorado: 6 x 2 min, 1 x 10 min. Columbus: 8 x 2 min, 2 x 10 min.

Publik: 16 153 (i Pepsi Center).

Målvakter: Colorado: Peter Budaj 96 % istid 59.56 (24 räddningar). Columbus: Pascal Leclaire 80,8 % istid 59.46 (21 räddningar).

Fredrik Modin, f, Columbus 0, 1, 3, 0, +1, 18.26

Matchen: Han kan än, Joe Sakic. Nattens hattrick var Coloradokaptenens 15:e i karriären och det första på te och ett halvt år. Senast 38-åringen hittade nätmaskorna vid tre tillfällen i samma match var det ökända mötet mot Vancouver Canucks 2004, det vill säga samma match som Todd Bertuzzi klubbade ned Steve Moore bakifrån och blev avstängd i ett och ett halvt år.

Milan Hejduk hade också en fin kväll. Tjecken gjorde Colorados resterande två mål och hade även assist på ett av Sakics.

Vancouver-Edmonton 4-1 (1-0, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (19.16) Brendan Morrison 3 (Markus Näslund).

Andra perioden: 2-0 (13.00) Daniel Sedin 2 (Henrik Sedin), 3-0 (15.18) Daniel Sedin 3 (Henrik Sedin, Kevin Bieksa) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 4-0 (7.41) Taylor Pyatt 1 (Henrik Sedin, Markus Näslund), 4-1 (12.21) Andrew Cogliano 2 (Jarrett Stoll) spel fyra mot fem.

Skott: 22-28 (6-9, 8-7, 8-12).

Utvisningar, Vancouver: 6 x 2 min, 1 x 5 min. Edmonton: 7 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 10 min.

Publik: 18 630 (i General Motors Place).

Målvakter: Vancouver: Roberto Luongo 96,4 % istid 59.59 (27 räddningar). Edmonton: Dwayne Roloson 81,8 % istid 59.54 (18 räddningar).

Mattias Öhlund, b, Vancouver 0, 0, 2, 2, +2, 21.01

Markus Näslund, f, Vancouver 0, 2, 1, 2, 0, 19.22

Daniel Sedin, f, Vancouver 2, 0, 2, 2, +2, 18.55

Henrik Sedin, f, Vancouver 0, 3, 1, 0, +2, 19.55

Dick Tärnström, b, Edmonton 0, 0, 0, 2, -1, 21.52

Matchen: Tvillingarna Sedin äger Edmonton Oilers. I natt samlade Daniel (två mål) och Henrik (tre assist), sammanlagt har duon svarat för 31 poäng på sina tio senaste matcher mot just Edmonton.

Modo-tvillingarna gjorde nattens ryck i den andra perioden. Inom loppet av 2.18 gjorde Daniel Sedin två mål framspelad av Henrik. I den tredje perioden fixade Henrik sitt tredje förstaassist i matchen då han spelade fram Taylor Pyatt till 4-0.

I Edmonton var Dick Tärnström ende svensk på isen sedan Robert Nilsson skickats till farmarlaget Springfield Falcons i AHL. Nilsson hade svarat för en passningspoäng på fem matcher för Oilers. I fredagens möte med Canucks fick han dock bara knappt sex minuters speltid.

Phoenix-Minnesota 2-3 (2-1, 0-0, 0-2)

Första perioden: 0-1 (4.09) Marian Gaborik 1 (Pavol Demitra, Wez Walz), 1-1 (14.51) Daniel Carcillo 1 (Shane Doan, Ed Jovanovski) spel fem mot fyra, 2-1 (17.08) Daniel Carcillo 2 (Niko Kapanen).

Tredje perioden: 2-2 (13.40) Mikko Koivu 1 (Pavol Demitra, Pierre-Marc Bouchard), 2-3 (16.45) Eric Belanger 2 (Stephane Veilleux, Nick Schultz) spel fyra mot fem.

Skott: 29-26 (16-10, 9-5, 4-11).

Utvisningar, Phoenix: 7 x 2 min, 1 x 10 min. Minnesota: 6 x 2 min, 1 x 10 min.

Publik: 12 088 (i Jobing.com Arena).

Målvakter: Phoenix: Alex Auld 88,5 % istid 59.33 (23 räddningar). Minnesota: Niklas Bäckström 93,1 % istid 60.00 (27 räddningar).

Mathias Tjärnqvist, f, Phoenix 0, 0, 2, 0, 0, 13.48

Fredrik Sjöström, f, Phoenix 0, 0, 2, 0, -1, 14.01

Kim Johnsson, b, Minnesota 0, 0, 1, 0, +1, 20.23

Matchen: Retstickan Daniel Carcillo såg länge och väl ut att bli Phoenixs matchvinnare i natt. Men det var innan laget svarade för en kollektiv kollaps och gav bort segern till Minnesota.

Mikko Koivu kvitterade till 2-2 när drygt sex minuter återstod. Tre minuter senare sköt centern Eric Belanger segermålet – i numerärt underläge sedan Marian Gaborik suttit utvisad för en personlig uppgörelse med Phoenixs back Nick Boynton.

I Minnesotamålet var finländaren Niklas Bäckström åter stabil. Han stoppade 27 skott och var framför allt på alerten i slutet av den andra perioden, när Phoenix försökte punktera matchen.

San José-Boston 1-2 (0-1, 0-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (16.23) Patrice Bergeron 3 (Marco Sturm, Glen Murray).

Tredje perioden: 1-1 (19.22) Milan Michalek 3 (Joe Thornton, Christian Ehrhoff), 1-2 (19.48) Aaron Ward 2 (Marco Sturm, Patrice Bergeron).

Skott: 27-20 (4-12, 13-0, 10-8).

Utvisningar, San José: 4 x 2 min. Boston: 6 x 2 min.

Publik: 17 496 (i HP Pavilion).

Målvakter: San José: Evgeni Nabokov 90 % istid 59.29 (18 räddningar). Boston: Tim Thomas 96,3 % istid 60.00 (26 räddningar).

Per-Johan Axelsson, f, Boston 0, 0, 0, 0, -1, 13.56

Matchen: San José Sharks trodde att de hade fixat en poäng och förlängning. Men med matchens sista skott kunde den normalt sett defensive backen Aaron Ward ge Boston Bruins segern – 12 sekunder från slutet.

Milan Michalek kvitterade till 1-1 bara 26 sekunder innan Wards segermål.

Segern var Bruins andra på lika många dagar i Kalifornien. Natten mot lördag besegrades Los Angeles Kings med 8-6.

I San José var svenske backen Doug Murray petad för andra matchen i följd.